Thursday, 25 April, 2024

Παγετός στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής – Βόρειας Ελλάδας, χιόνια στην Ήπειρο

Σε ποιες περιοχές κινδυνεύουν δεντροκαλλιέργειες

Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που ξεκίνησε από την Πέμπτη 20 Απριλίου, θα κορυφωθεί το ξημέρωμα του Σαββάτου 22/04. Οι ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στη Θεσσαλονίκη. Η άπνοια, σε συνδυασμό με την ξαστεριά που αναμένεται, θα διαμορφώσουν αρκετά επικίνδυνες συνθήκες για τις καλλιέργειες τα ξημερώματα της Παρασκευής και του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει υπό του μηδενός κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Θράκης. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες όπως δίνονται στους παρακάτω χάρτες ενδέχεται να φτάσουν τους -4°C στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Στις πεδινές περιοχές η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 0°C για λίγες ώρες τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πρόγνωση Παρασκευής και Σαββάτου (21-22/04/2017)

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση τις επόμενες ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Είναι πολύ πιθανόν στα ημιορεινά και ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδα και κυρίως της Ηπείρου, δυτικής Μακεδονίας και Θράκης, ο υδράργυρος να πέσει τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες (Παρασκευής και Σαββάτου) στους -2 με -4 βαθμούς Κελσίου.

meteo – agrotypos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου