Thursday, 28 March, 2024

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Νίκος Δημητριάδης μιλά για τα συμβάντα του Σαββάτου

«Τον Νοέμβριο καλέσαμε τους βουλευτές του Νομού στο Διοικητήριο μαζί με τους φορείς, δηλαδή τους τέσσερις δημάρχους του Νομού, τους αντιδημάρχους αγροτικών θεμάτων, τον αντιπεριφερειάρχη της Πέλλας

τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, και τους τέσσερις προέδρους των εμπορικών συλλόγων. Σε αυτό το κάλεσμα, που έγινε μάλιστα δύο φορές, δεν ανταποκρίθηκε κανένας εκ των βουλευτών. Να διευκρινιστεί εδώ ότι οι βουλευτές εκκλήθησαν να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση σε κλειστή αίθουσα, για να μην υπάρχει κάποιο ζήτημα και να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια συζήτηση υπό ομαλές συνθήκες με εκποσώπους των συντονιστικών των αγροτών. Αυτή την στιγμή είμαστε στον δρόμο ορισμένοι από 20, άλλοι από 22 του μήνα. Ο κόσμος απαιτεί να πάρουν θέση οι βουλευτές πάνω στα δύο νομοσχέδια, οι βουλευτές όμως είναι εξαφανισμένοι. Αυτός όμως είναι ο κόσμος που τους έστειλε στην βουλή και το αίτημά του πιστεύω ότι είναι ορθό και σωστό.
Ως προς τα συμβάντα του Σαββάτου, ουσιαστικά υπήρξε η αγανάκτιση μερίδας του κόσμου που απαίτησε από τους βουλευτές να πάρουν θέση και υπήρξε πλέον η απαίτηση να μην πάνε μόνο εκπρόσωποι των συντονιστικών αλλά να πάει όλος ο αγροτικός κόσμος της Πέλλας στα γραφεία των βουλευτών. Πετάχτηκαν ακτινίδια, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, νευριασμένος, θυμωμένος, κάποιοι έιναι και παρορμητικοί συμβαίνουν και αυτά. Δεν επικροτούμε αυτές τις ενέργειες και γι΄αυτό τον λόγο και εγώ προσωπικά ως συντονιστής του νομού είχαμε προσπαθήσει εδώ και καιρό όπως σας είπα να επικοινωνήσουμε με τους βουλευτές του νομού. Οι βουλευτές όμως δεν πήραν και δεν παίρνουν θέση και η αγανάκτιση του κόσμου είναι λογικό να μεγαλώνει. Πήγαμε στο γραφείο του κ. Σηφάκη, στην κ. Τζάκρη και στον κ. Καρασμάνη. Υπάρχει όπως σας είπα αγανάκτηση, ήδη πληρώνουμε 13%, 55% προκαταβολή, αρκετοί πλήρωσαν το τέλος επιτηδεύματος και με αυτά τα μέτρα τα οποία θα έρθουν, με το 26%, συν την προκαταβολή που θα φτάσει το 100% συν τις ασφαλιστικές εισφορές , όλα αυτά δεν πληρώνονται» τόνισε ο κ. Δημητριάδης.
Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις από ΕΛ.ΓΑ.
«Όσον αφορά τις ζημιές του ’15 από παγετό σε ροδάκινα, από χαλάζι, και άλλες καλλιέργειες, εκκρεμούν» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης. «Υπάρχει βέβαια και ο κανονισμός του ΕΛ.ΓΑ., ο οποίος προβλέπει ότι πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές μέχρι 31/3. Επίσης υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛ.ΓΑ. στην Βέροια, κάτι που συζητήθηκε και στην συνάντηση που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με την προϊσταμένη, παρόντος του Προέδρου του Οργανισμού Φάνη Κουρεμπέ. Έγινε μια συζήτηση όπου του ετέθη ο προβληματισμός μας για το γεγονός ότι κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Θα πρέπει το συγκεκριμένο κατάστημα να επανδρωθεί με μόνιμο προσωπικό γιατί οι δύο νομοί, Πέλλα και Ημαθία, ασχολούμαστε μόνο με δενδροκαλλιέργειες και οι ζημιές τα τελευταία χρόνια έχουν περισσέψει», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Νίκος Δημητριάδης μιλά για τα συμβάντα του Σαββάτου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου