Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ σε νέες συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όσους βγήκαν στους δρόμους του αγώνα

Την εβδομάδα που μας πέρασε μια μορφή πάλης (μπλόκα), αλλά εμείς συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του αγροτικού κινήματος η δημιουργία και η λειτουργία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που αποτελούμε κομμάτι της από την αρχή της σύστασης της μέχρι και σήμερα.

Κι αυτή τη φορά κάτι κερδίσαμε, χωρίς να λέμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων μας. Αν η συμμετοχή στα μπλόκα και γενικότερα στον αγώνα ήταν μεγαλύτερη και το αγροτικό κίνημα πιο ισχυρό, θα κερδίζαμε περισσότερα και ουσιαστικότερα. Άρα το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε είναι ότι χρειάζεται ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και βεβαίως να δυναμώσουμε κι άλλο.

Στη συνάντηση ο υπουργός Αγροτικός Ανάπτυξης έδωσε υποσχέσεις για ικανοποίηση κάποιων επιμέρους αιτημάτων μας, όπως ότι, από το τέλος του 2018, θα θεσπιστεί ακατάσχετο όριο, ύψους 15.000 ευρώ το χρόνο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, το νέο χαράτσι του «περιβαλλοντικού» τέλους για το νερό δεν θα επιβληθεί άμεσα αλλά μετά από 5 χρόνια, θα αποδοθεί άμεσα η επιστροφή φόρου πετρελαίου για τα έτη 2015 και 2016, θα συνεχίζει να μας ληστεύει με τον ΕΝΦΙΑ αλλά χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στα χωράφια, θα καταργηθεί ο φόρος στο κρασί, θα ενταχθεί άμεσα στα προγράμματα ενίσχυσης το 50% των επιλαχόντων νέων αγροτών. Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα ασφάλιστρα θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα, το οποίο χωρίς την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης είναι χωρίς αντίκρισμα αφού δεν θα επιφέρει καμιά μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.

Με δεδομένο ότι, όπως αποδείχτηκε, πολλές φορές, στο παρελθόν, η κυβέρνηση τις υποσχέσεις που μας δίνει, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, δεν τις τηρεί στο σύνολό τους, ή και καθόλου, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας αν αυτές οι υποσχέσεις υλοποιηθούν και, ταυτόχρονα, δηλώνουμε πως θα βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε, αγωνιστικά, την υλοποίησή τους, όπως και την ικανοποίηση του συνολικού πλαισίου των αιτημάτων μας. Με το βλέμμα στραμμένο προς αυτή την κατεύθυνση και σε κοινό βηματισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή στις 21 Φλεβάρη, ημέρα όπου οι πλειστηριασμοί γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικοί, θα οργανώσουμε συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπου μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα απαιτήσουμε: Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων. Επίσης την Κυριακή 11 Μάρτη θα συμμετάσχουμε μαζικά για μια ακόμη χρονιά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλελέρ, για να τιμηθεί η 108η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων.

Υ.Γ . Μας  προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν κάποιοι για τις ενέργειες που πραγματοποιήσαμε, αλλά και στο τι προγραμματίζουμε για το μέλλον. Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ενημέρωση για τη δράση μας καλύπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (όταν εμείς κρίνουμε ότι χρειάζεται) μέσω των ανακοινώσεων και των Δελτίων Τύπου που βγάζει ο Σύλλογος μας. Θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι την επόμενη φορά που θα αντιληφθούμε κάτι ανάλογο δεν θα είμαστε τόσο ευγενικοί. O νοών νοείτω…

ΥΓ 1. Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, να τονίσουμε ότι η παραπάνω προειδοποίηση δεν αφορά σε καμιά περίπτωση κανέναν συνάδελφο αγρότη- κτηνοτρόφο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου