Thursday, 28 March, 2024

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Στήριξη στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, όχι στην υπερφορολόγηση αγροτών

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ γνωστοποιεί ότι στηρίζει την πανελλαδική γενική απεργία της Πέμπτης (14 Δεκεμβρίου) και καλεί τους Συνεταιρισμούς μέλη της

και τους αγρότες της χώρας «να ενώσουν τη φωνή τους με όλα τα σωματεία που διεκδικούν το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα τερματισμού της μνημονιακής χίμαιρας». Ειδικότερα ζητά μείωση της υπερφορολόγησης στις αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγούς, με την εφαρμογή ενός δίκαιου και σταθερού νέου αναλογικού φορολογικού συστήματος, με συντελεστή που δεν θα υπερβαίνει το 13% για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, στον οποίο συντελεστή θα πρέπει να συνυπολογίζονται οι δαπάνες του κόστους παραγωγής, έτσι όπως η λογική επιτάσσει και όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ταυτόχρονα, προσθέτει ότι θα πρέπει επιτέλους να υπολογιστεί η προσωπική εργασία του αγρότη και των μελών της οικογένειάς του, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το αφορολόγητο ενισχύσεων και αποζημιώσεων, αλλά και την κατάργηση των τεκμηρίων.
Επίσης, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ διεκδικεί τον νομοθετικό διαχωρισμό με αυστηρά κριτήρια και κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος.
Ακόμη ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και ουσιαστική αύξηση των κονδυλίων για την αγροτική ανάπτυξη, αναβάθμιση – στελέχωση του ΕΛΓΑ, αλλαγή του Κανονισμού και αντικειμενική, αμερόληπτη λειτουργία του, μείωση της γραφειοκρατίας, δημιουργία ταμείου χρηματοδότησης για αγροτικές επενδύσεις και συνολικό επανασχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής, στο επίκεντρο της οποίας θα πρέπει να τεθούν τα προϊόντα και η προώθησή τους.
Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνει την αντίθεσή της σε πολιτικές που στρέφονται ενάντια στον αγροτικό χώρο, επιχειρώντας να καταργήσουν και τα τελευταία παραγωγικά κύτταρα της χώρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου