Thursday, 28 March, 2024

Με «κάθοδο» στην Αθήνα απειλούν οι αγρότες – Συνέλευση σήμερα

Σε νέα συνέλευση πρόκειται να προχωρήσουν το απόγευμα της Δευτέρας οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, ώστε να συζητήσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης, στο αίτημα για διμερή συνάντηση.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, απηύθυναν νέα έκκληση στην κυβέρνηση για διάλογο, αναμένοντας την απάντησή της έως τις 19.00 της Δευτέρας.
«Στη γενική συνέλευση θα ακουστούν προτάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Ο κ. Μαρούδας εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι στη συνέλευση θα συνεκτιμηθεί μια ενδεχόμενη απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ως προς το αίτημα για συνάντηση, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για «τελεσίγραφο των αγροτών».
«Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς περιμένουμε, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, να υπάρχει η συνάντηση για διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία» διευκρίνισε.
Και επανέλαβε: «Θα συζητήσουμε και θα λάβουμε αποφάσεις για το πώς θα οργανωθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εκτιμώντας όλα τα νέα δεδομένα που θα υπάρξουν».
Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις διεκδικήσεις των αγροτών βρίσκονται φορολογικό, ενισχύσεις και κόστος παραγωγής. Μάλιστα όπως ανέφερε η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων δεν αποκλείει την κάθοδο αγροτών στην Αθήνα.
To Σάββατο, οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου προχώρησαν σε ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών.
Την ίδια ώρα, παραταγμένα στην άκρη του δρόμου παραμένουν εκατοντάδες τρακτέρ σε Καρδίτσα, Λάρισα, Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου