Thursday, 25 April, 2024

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ο αγροτικός κόσμος βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι πήρε την ψήφο τους

Με σκληρή γλώσσα αναφέρεται στην κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σχετικά με την πολιτική που έχει ακολουθήσει στον αγροτικό τομέα, σε συνέντευξη που παραχώρησε (22/5/2016)

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το μοντέλο της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα αποτύχει, ενώ για το ψηφισθέν Πολυνομοσχέδιο είπε ότι η στάση της ΝΔ υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Ο κ. Χαρακόπουλος κάνει επίσης λόγο για φοροκαταιγίδα που θα χτυπήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες παραγωγούς.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση:

«…Είναι φανερό ότι δεν στοχεύουν στην ανάκαμψη της οικονομίας. Το μυαλό τους είναι “κολλημένο” πώς θα αρπάξουν περισσότερους φόρους από ό,τι έχει μείνει ακόμη ζωντανό στην παραγωγική μας δομή. Ό,τι δεν έχει εξοντωθεί από την κρίση έχει επικηρυχθεί. Προσδοκούν με τους φόρους και στον αέρα που αναπνέουμε, να κρατήσουν τα πράγματα χωρίς ουσιαστικές αλλαγές. Είναι όμως γελασμένοι. Η κοινωνία ό,τι έδωσε, έδωσε. Τώρα πια ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Κι αφού η νέα φοροκαταιγίδα κτυπήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες παραγωγούς, θα βρεθούμε μπροστά σε “τoίxo”. Και τότε θα είναι η ώρα του “κόφτη”. Άλλη μια μνημειώδης επιτυχία της “πρώτης φορά Αριστερά”. Αυτά βλέπει και ο κόσμος και τους γυρίζει την πλάτη.»

Για την κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα, φορολόγηση και γαλακτοπαραγωγή

«Ο αγροτικός κόσμος βρέθηκε από το καλοκαίρι στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Λησμονώντας όλα όσα μεγαλεπήβολα έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, επέλεξε γεωργοί και κτηνοτρόφοι να αποτελέσουν τη δεξαμενή της πιο άγριας φορολόγησης, που θα πλήξει καίρια τον πρωτογενή τομέα. Και εξακολουθεί, ακόμη, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο, υποστηρίζοντας ότι το 95% των αγροτών δεν θίγεται από το φορολογικό-ασφαλιστικό που ψήφισε η κυβέρνηση. Ακολουθούν γκεμπελίστικες μεθόδους. Όσο πιο μεγάλο ψέμα τόσο πιο πιστευτό! Όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και μόλις έρθει ο λογαριασμός στους αγρότες θα κλάψει κάθε πικραμένος.

Θυμίζω ότι στα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωτογενή τομέα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η φορολόγηση των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ, η εκτίναξη του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων στο 23%, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, η κατάργηση της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο. Τη “φροντίδα” που επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες την βλέπουμε και στην περίπτωση του γάλακτος. Ενώ είχαμε πολεμήσει να μην αυξηθεί ο χρόνος διάρκειας του φρέσκου γάλακτος -αν θυμάστε τότε παραιτήθηκα από αναπληρωτής υπουργός γι’ αυτό τον λόγο και η αύξηση περιορίστηκε σε δύο μέρες- τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε το φρέσκο γάλα αορίστου χρόνου!. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση των εισαγωγών και τα τελεσίγραφα στους Έλληνες κτηνοτρόφους να μειώσουν την τιμή που πουλούν το γάλα τους, ενώ η τιμή στο ράφι παραμένει στα ύψη! Μήπως, να τους δώσουμε και συγχαρητήρια για όλα αυτά»;

Μάξιμος Χαρακόπουλος: ο αγροτικός κόσμος βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι πήρε την ψήφο τους

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου