Friday, 19 April, 2024

Κόβει παντζάρια το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ

«Ποδαρικό» με παραλαβές τεύτλων από τα γύρω χωριά, τη Λάρισα, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, καθώς και από τις Σέρρες, που και φέτος ανήκουν στη ζώνη του Πλατέος, έκανε από το πρωί της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου το τοπικό εργοστάσιο της ΕΒΖ

ανοίγοντας και επισήμως τη φετινή καμπάνια ζάχαρης, η οποία ξεκινά χωρίς τεχνικά ή άλλα προβλήματα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ζαχαροβιομηχανίας η έναρξη της επεξεργασίας τεύτλων γίνεται από το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου. Συνολικά η μονάδα στο Πλατύ θα παραλάβει φέτος τεύτλα από περίπου 37.000 στρέμματα καλλιέργειας (σ. σ. από Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και Σέρρες), που σημαίνει ότι κατά προσέγγιση θα επεξεργαστεί γύρω στους 200.000 – 220.000 τόνους πρώτης ύλης. «Όλα βαίνουν ομαλά και επιτυχώς», επισημαίνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, Σταύρος Κανσίζογλου, μέλος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της εταιρείας.

Ο ίδιος σχολίασε ότι για τις ανάγκες της φετινής καμπάνιας προσλήφθηκαν στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας 320 εποχικοί, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στους 420. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, τόνισε ότι: «δυστυχώς τα λάθη του παρελθόντος και η αβεβαιότητα που υπήρχε, κράτησαν μακριά πολλούς τευτλοπαραγωγούς και έτσι φέτος συνολικά ο αριθμός τους ανέρχεται σε 1.200, λιγότερους κατά 800 συγκριτικά με πέρυσι και έναντι των 8.000 που υπήρχαν τα παλαιότερα χρόνια, με την παραγωγή να αναμένεται στους 4,5-5 τόνους».
Πάντως, ο ίδιος σημείωσε ότι «αν δουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, ότι η φετινή καμπάνια κύλησε ομαλά και εμείς που σπείραμε τεύτλα πληρωνόμαστε στην ώρα μας, τότε δεσμεύομαι προσωπικά ότι του χρόνου θα καλύψουμε όποιο βαθμό μας ζητηθεί από την εταιρεία, έτσι ώστε και η καμπάνια στη χώρα μας να μην διαρκεί μόνο ένα μήνα, αλλά και πέντε μήνες».

Κόβει παντζάρια το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου