Tuesday, 16 April, 2024

ΙΓΕ: Στις 20 Νοεμβρίου οι εξετάσεις διαπίστευσης Μελισσοκόμων

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) ανακοινώνει ότι οι εξετάσεις διαπίστευσης του «Τεχνίτη Μελισσοκομίας» θα λάβουν χώρα στις 20 Νοεμβρίου 2017

Οι εξετάσεις χωρίζονται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος αποτελείται από 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής τυχαία επιλεγμένες από την τράπεζα θεμάτων και η διάρκειά του είναι 60 λεπτά.
Το αποτέλεσμα της εξέτασης θεωρείται επιτυχές όταν ο υποψήφιος απαντήσει ορθά σε τουλάχιστον 35 ερωτήσεις.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής εξέτασης, ακολουθεί η πρακτική εξέταση, η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα.
Για να μετέχουν στην πρακτική εξέταση, οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). Η πρακτική εξέταση έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να επιβεβαιώνεται η τεχνική επάρκεια του εξεταζόμενου, μέσω της αξιολόγησης των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές της πραγματικής εργασίας του.
Ο εξεταστής παρακολουθεί τους εξεταζόμενους καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης της δοθείσας εργασίας και το αποτέλεσμα της εξέτασης θεωρείται επιτυχές όταν ο εξεταζόμενος συγκεντρώσει βαθμολογία μεγαλύτερη από 70 στους 100 βαθμούς που συγκεντρώνουν τα καθορισμένα κριτήρια.
Η συνολική βαθμολογία θεωρείται επιτυχής όταν ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τη θεωρητική και πρακτική εξέταση, εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία των εξετάσεων, η Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων εκδίδει πιστοποιητικό συμμόρφωσης προσόντων διάρκειας πέντε (5) ετών.
Η ανακοίνωση προσθέτει τα εξής:
Το Ι.Γ.Ε. ανταποκρινόμενο στις διεθνείς τάσεις για την πιστοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων και έχοντας ως όραμα την αναβάθμιση της Ελληνικής Γεωργίας έχει υπογράψει σύμβαση για την πιστοποίηση με τον διεθνώς αναγνωρισμένο και διαπιστευμένο σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 17024 Φορέα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS.
Το Διεθνές Πρότυπο ISO/IEC 17024 διασφαλίζει ότι τα προσόντα των επαγγελματιών αξιολογούνται αξιόπιστα και αντικειμενικά, από το Φορέα Πιστοποίησης, με καθορισμένες και διαφανείς απαιτήσεις και κριτήρια, επιτυγχάνοντας την εγκυρότητα και το δίκαιο των αποτελεσμάτων εξέτασης.
Οι εξετάσεις διαπίστευσης του «Τεχνίτη Μελισσοκομίας» θα γίνονται τρεις περιόδους στο έτος (Οκτώβριο – Μάρτιο – Ιούνιο) και η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα γνωστοποιείται μέσω του διαδικτύου.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. επικοινωνίας:
2108011146, 10:00 – 14:00
2108083312, 17:00 – 20:30

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου