Friday, 29 March, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: Πλήρης καταστροφή των ποικιλιών κερασιού

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 τους Σαρακηνούς, την Όρμα, το Μεγαπλάτανο

την Πολυκάρπη και το Λουτράκι που επλήγησαν οι δύο πρώτοι οικισμοί την Τετάρτη 15 Μαΐου από βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλάζι και όλοι οι παραπάνω οικισμοί από έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από την Κυριακή και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Το φαινόμενο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι πρώιμες και μεσοπρώιμες ποικιλίες κερασιών, όχι μόνο στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα οποία (κεράσια) μη έχοντας πλέον καμία δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης θα παραμείνουν εντός των αγροτεμαχίων.


Η βουλευτής είχε επικοινωνήσει πριν την επίσκεψή της με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ Βέροιας, οι οποίοι πραγματοποίησαν ήδη από χθες επισημάνσεις στις πληγείσες περιοχές.


Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους Προέδρους των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και τους αγρότες, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους, ότι θα πρέπει να προβούν άμεσα σε δηλώσεις ζημίες στις ήδη ανοιχθείσες αναγγελίες, χωρίς να περιμένουν να παρέλθει η προθεσμία των 12 ημερών, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι στο κατάστημα του ΕΛΓΑ της Βέροιας έχουν ήδη καταφθάσει 12 μόνιμοι γεωπόνοι από άλλα καταστήματα και 40 συμβασιούχοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και είναι έτοιμοι να αρχίσουν τις εκτιμήσεις.


Σκοπός των άμεσων εκτιμήσεων είναι η όσο των δυνατόν συντομότερη αποστολή των πορισμάτων και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, που φέτος θα υποκαταστήσουν το αγροτικό τους εισόδημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου