Saturday, 20 April, 2024

Εξοφλήθηκε το 70 τοις εκατό των οφειλόμενων στους τευτλοπαραγωγούς

Τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά δέκα που τους οφείλονται έχουν εισπράξει πλέον οι τευτλοπαραγωγοί μετά και τη χθεσινή πληρωμή που ανακοινώθηκε από την ΕΒΖ μετά από την εκταμίευση ενός ποσού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς

Από αυτό το ποσό στους παραγωγούς καταβλήθηκαν περίπου τα μισά χρήματα ώστε να προστεθούν στα ήδη 4,5 εκατ. που είχαν λάβει ένα ποσό 2,5 – 3 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι παραγωγοί έχουν εξοφληθεί κατά το 70 -75 τοις εκατό για την περσινή καμπάνια. «Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς την αποπληρωμή μας και είμαστε έτοιμοι να φυτεύσουμε 150.000 στρέμματα» δηλώνει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των τευτλοπαραγωγών στο Πλατύ Ημαθίας κ. Μπογιαννίδης.

«Από την εξέλιξη αυτή υπάρχει το θετικό ότι τηρείται το πλάνο που έχει συμφωνηθεί από την ΕΒΖ και την Πειραιώς», αναφέρει ο ίδιος. «Πλέον θέλουμε από τους αρμόδιους να σταματήσουν να λένε ψέματα και να ταλαιπωρούν τον κόσμο με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις. Εάν τηρηθεί η δέσμευσή τους ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε εξοφληθεί για την περσινή και τη νέα καμπάνια είμαστε έτοιμοι να σπείρουμε 150.000 στρέμματα».

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη Γενική Συνέλευση της 26ης Αυγούστου όπου αναμένεται να εγκριθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που περιλαμβάνει πωλήσεις εργοστασίων, γραφείων, ακινήτων, αλλά και των δύο θυγατρικών στη Σερβία.

Εξοφλήθηκε το 70 τοις εκατό των οφειλόμενων στους τευτλοπαραγωγούς

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου