Thursday, 28 March, 2024

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 14 – 20/10/2017

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών κυρίως από την περιοχή της Καβάλας. Με ελάχιστους ρυθμούς και από αποθέματα συνεχίζονται οι εξαγωγές

θερινών φρούτων (νεκταρινιών, δαμάσκηνών κ.α.). Συνεχίζονται επίσης και οι εξαγωγές ακτινιδίων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit – Hellas, τόνισε τα εξής: «δυστυχώς συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων χωρίς την πλήρη ανταπόκριση στα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, με κίνδυνο να υπάρξει δυσφήμιση των ελληνικών ακτινιδίων στις ξένες αγορές, σε μια χρονιά με αυξημένη ποιοτική παραγωγή στην χώρα μας και με προβλήματα μειωμένης παραγωγής και ποιότητας των ανταγωνιστριών χωρών (ευκαιρία για άνοιγμα νέων αγορών).
Απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στην εξαγωγή και διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων, προς αποτροπή κυκλοφορίας ατυποποίητων προϊόντων από Έλληνες και Βαλκάνιους «εμπόρους», κατευθείαν από τον αγρό».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 14 – 20/10/2017, είναι οι εξής:
Επιτραπέζια σταφύλια 83.327 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 67.960 τόνων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου