Friday, 26 April, 2024

ΕΛΓΑ σύσκεψη σήμερα με φορείς από την Πέλλα: Φρούδες ελπίδες για τους αγρότες

Σύσκεψη στα κεντρικά του ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία  του Φανή Κουρεμπέ στα κεντρικά γραφεία στην Μεσογειων στην Αθήνα

Στη σύσκεψη για το  πολύ σοβαρό θέμα του ροδάκινου (ζημιά από βροχόπτωση) που απασχολεί όλους τους καλλιεργητές ροδάκινων παραβρέθηκαν  οι βουλευτές Πέλλας και Ημαθίας, Γ. Σηφάκης, Θ. Τζάκρη, Γ. Ουρσουζίδης, Χρ. Αντωνίου , Φ. Καρασαρλιδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών θεμάτων Φάνης Παππάς,  η εκπρόσωπος της Π.Ε.  Πέλλας ,Μαρία Ζωγράφου, ο εκπρόσωπος της  Κοινοπραξίας Ομάδων παραγωγών Ημαθίας Χρ. Γιαννακάκης και οι πρόεδροι οργανώσεων  παραγωγών και συνεταιρισμών Πέλλας και Ημαθίας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Νίκος Δημητριάδης, ο και οι  εκπρόσωποι  Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας, και Ημαθίας.
Ο κύριος Γιαννακάκης παρουσίασε γνωμοδότηση – τεκμηρίωση του ινστιτούτου φυλλοβόλων δένδρων Νάουσας που αποδεικνύει ότι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα ροδάκινα οφείλονται στην έντονη βροχόπτωση με άμεσες ζημιές την προσυλεκτική καρπόπτωση και τη συρρίκνωση του φλοιού  των καρπών, ζημιές που  καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Τοποθετήθηκαν όλοι οι προαναφερόμενοι αναπτύσσοντας τις θέσεις τους υπέρ της εφαρμογής του κανονισμού.
Ο πρόεδρος  κ Κουρεμπές ανέφερε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  θα προχωρήσει άμεσα σε σύσταση επιστημονικής ομάδας για τη διερεύνηση των αιτιών.
Από την πλευρά των οργανώσεων παραγωγών προτρέπονται τα μέλη τους να προβούν ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΜΗΘΗΣΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου