Friday, 19 April, 2024

Γ. Σηφάκης: Να οργανώσουμε το κεράσι, το ροδάκινο, το σπαράγγι, και τα κτηνοτροφικά προϊόντα

Ο βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σκύδρας, για το θέμα που αφορά στην ίδρυση οργανώσεων παραγωγών

με τη νέα νομοθεσία και προκαλεί ισχυρό ενδιαφέρον στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Πέλλας.
Ο κ. Σηφάκης πρότεινε και επεσήμανε μεταξύ άλλων, να ιδρυθούν πολλές νέες οργανώσεις παραγωγών αγροτών και κτηνοτρόφων στην Πέλλα. Ήδη οι δέκα πρώτες ιδρύονται, «Να οργανώσουμε το κεράσι, το ροδάκινο, το δαμάσκηνο, το βερίκοκο, το σπαράγγι, το μήλο, το κάστανο και όλα τα άλλα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, να τα παράγουμε ποιοτικά, να τα συγκεντρώνουμε, να τα τυποποιούμε, να τα συσκευάζουμε, να τα μεταποιούμε και να εισπράξει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος την προστιθέμενη αξία των προϊόντων».

-Οργάνωση- ποιοτική επιστημονική γεωργία- συγκέντρωση προϊόντων – τυποποίηση- συσκευασία – μεταποίηση και εύρεση ποιοτικών αγορών η λύση.
-Να εκμεταλλευτεί ο αγρότης το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, να μπει στα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Να ιδρυθεί αργότερα Κοινοπραξία Οργανώσεων παραγωγών (ή αντίστοιχη οργάνωση) που να έχει δύναμη να διαμορφώνει εξελίξεις.
Η υποβάθμιση της Πέλλας από τις πρώτες πέντε θέσεις το 1990 στο βιωτικό επίπεδο στην χώρα στις πέντε τελευταίες σήμερα, όπως επεσήμανε ο κ. Σηφάκης, οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στη διάλυση της οργάνωσης του αγροτικού κόσμου.
Η πολιτεία θεσμοθέτησε ρεαλιστικό τρόπο επανεκκίνησης της οργάνωσης του αγρότη και του κτηνοτρόφου με νέα υγιή νοοτροπία.
Εμπορικές συμπράξεις συνεταιρισμών μεταξύ τους, αλλά και με εμπόρους για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπούμε στις αγορές.
Ενίσχυση του ΣΕΑΣ Πέλλας και της νεοϊδρυθείσης Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων.
Η Πέλλα μπορεί, αρκεί να οργανωθεί και να βάλει στόχους μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος και όλους τους παράγοντες που την καθήλωσαν τόσο χαμηλά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου