Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γιάννης Σηφάκης: Σήμερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αύριο στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για το de minimis

Στη σημερινή σύσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ συμμετείχαν οι βουλευτές Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της διεπαγγελματικής ροδακίνων Χρήστος Γιαννακάκης

και ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Πέλλας Νίκος Μηνάς.
Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρόεδρος Αθανάσιος Καπρέλης, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Κέντρος, και η Αθανασία Ρέππα υπηρεσιακό στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αύριο στις 11πμ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.
Η διαδικασία θα γίνει ως εξής:
Σε συνεργασία ΕΛΓΑ- εκπροσώπων αγροτών θα καθοριστούν οι ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και συμπύρηνων ροδάκινων που ωριμάζουν στις διάφορες περιοχές την περίοδο της ζημιάς (26 έως 29 Ιουνίου) και οι οποίες θα αποζημιωθούν.
Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα συλλεγούν τα στοιχεία των αγροτών που στις δηλώσεις ΟΣΔΕ έχουν δηλώσει τις συγκεκριμένες ποικιλίες. Για όποιους αγρότες που δεν έχουν δηλώσει στις δηλώσεις ΟΣΔΕ το υποχρεωτικό πεδίο των ποικιλιών θα αποφασιστεί τρόπος που θα δηλώσουν τις ποικιλίες τους.
Μετά οι βουλευτές θα συζητήσουν με τον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη για τον χρόνο καταβολής του de minimis πιέζοντας για να καταβληθεί το συντομότερο δυνατόν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου