Thursday, 25 April, 2024

Β. Κεγκέρογλου: Άμεση λύση για απώλεια επιδότησης νέων αγροτών και ενοικιαστών αγροτικής γης

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεση λύση για την απώλεια επιδότησης των νέων αγροτών και των ενοικιαστών αγροτικής γης.
Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί και κυρίως νέοι αγρότες, που έχουν ενοικιάσει αγροτική γη και πολλοί απ’ αυτούς έχουν ενταχθεί σε προγράμματα.

Συγκεκριμένα, όπως έχουν ενημερωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ως ενοικιαστές από φέτος, χάνουν τα δικαιώματα τους για επιδότηση, αλλά δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν ούτε οι ιδιοκτήτες που τους ενοικίασαν τις αγροτικές εκτάσεις, εάν έχουν ενοικιάσει όλη τους την περιουσία και προφανώς δεν έλαβαν επιδότηση πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια.

Στις περιπτώσεις πάλι που μπορεί να διεκδικηθεί η επιδότηση από τους ιδιοκτήτες γης, εφόσον συνεχίζουν να παίρνουν επιδοτήσεις, προκύπτει πρόβλημα με τους νέους αγρότες που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα πχ. βιολογικής γεωργίας

Επειδή το πρόβλημα αυτό αφορά δεκάδες χιλιάδες αγρότες

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

1) Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε ώστε να λάβουν κανονικά την δικαιούμενη επιδότηση οι αγρότες;
2) Προτίθεστε να εκδώσετε Υπουργική Απόφαση ή να εισηγηθείτε νομοθετική διάταξη, για την αληθή έννοια των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού;

Β. Κεγκέρογλου: Άμεση λύση για απώλεια επιδότησης νέων αγροτών και ενοικιαστών αγροτικής γης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου