Tuesday, 23 April, 2024

Βέροια: Έναρξη του 1ου φεστιβάλ ροδάκινου με υποσχέσεις από Μπόλαρη για αύξηση κονδυλίων στους αγρότες

Επίσημη έναρξη του 1ου φεστιβάλ ροδάκινου το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου, με πλήθος επισήμων να δίνουν το παρόν στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ» της Βέροιας

Το 1ο φεστιβάλ ροδάκινου, ένα αξιέπαινο και πρωτοποριακό πολιτισμικό γεγονός, που διοργανώνεται από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας (ΤΟΒ) με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Ημαθίας, φιλοδοξεί να δώσει νέα δυναμική και αίγλη στο τουριστικό ενδιαφέρον του κόσμου στην περιοχής.

Σημείο αναφοράς, η «ναυαρχίδα» των παραγόμενων φρούτων  της Ημαθίας, το ροδάκινο.

veroia2

Η αυλαία άνοιξε στο ξενοδοχείο Αιγές με καλωσόρισμα του προέδρου του Τουριστικού Ομίλου Ζήση Πατσίκα. Στον χαιρετισμό του συνέδεσε το παρελθόν με το σήμερα του ΤΟΒ και αναφέρθηκε στη σύνδεση του φεστιβάλ με τη Βέροια και την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και τις γαστρονομικές αναζητήσεις με βασικό συστατικό το ροδάκινο. “Στόχος μας να κάνει την περιοχή μας παγκόσμιο σημείο αναφοράς της ροδακινοπαραγωγής” σημείωσε ο κ. Πατσίκας και καλωσόρισε συνέδρους και επισκέπτες.

veziro

Χαιρετισμό έστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος, λόγω επίσκεψης Πούτιν, δεν μπόρεσε να παραβρεθει. Στον χαιρετισμό του υποστήριξε ότι θα αυξηθούν τα κονδύλια για αποζημιώσεις και θα τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να περιλαμβάνει περισσότερους κινδύνους ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια άρσης του ρωσικού Εμπάργκο και επιστροφής του ελληνικού ροδάκινου στη ρωσική αγορά.

Pliroforiodotis – emvolos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου