Thursday, 28 March, 2024

Έφτασαν Πειραιά οι αγρότες από Κρήτη, κατεβαίνουν και από Θεσσαλονίκη

«Απόβαση» στην Αθήνα

Με «απόβαση» στην Αθήνα κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα προγραμματίζει για Παρασκευή και Σάββατο η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Πάνω από 2.000 αγρότες από την Κρήτη έχουν φτάσει από τα ξημερώματα στον Πειραιά με τρία πλοία. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ και του Λιμενικού. Ησυχία επικρατεί στο λιμάνι. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους για Αθήνα και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης.
Οι αγρότες μετά την άφιξή τους στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

krites

kritikoi
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο». Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Έφτασαν Πειραιά οι αγρότες από Κρήτη, κατεβαίνουν και από Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου