Thursday, 28 March, 2024

Μέτρα πριν την έναρξη της νέας σεζόν στο ροδάκινο

Μέτρα πριν την έναρξη της νέας σεζόν στο ροδάκινο

Η προετοιμασία για τη νέα χρονιά του ροδάκινου από οργανωτική και θεσμική άποψη καθώς και η λήψη μέτρων απέναντι στις ζημιές που ενδεχομένως να προκαλέσει το ρωσικό εμπάργκο την ερχόμενη χρονιά ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Βαγγέλης Αποστόλου και ο Παναγιώτης Σγουρίδης με τον πρόεδρο της Ο.Π. Ημαθίας, Χρήστο Γιαννακάκη, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στο υπουργείο και παρουσία των βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαδίτσα, Γ. Κουσουζίδη και Φρόσως Καρασαρλίδου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, εκτός από τις ενέργειες που αφορούν τη στοιχειοθέτηση του θεσμικού πλαισίου, ο  αναπληρωτής υπουργός και οι εκπρόσωποι των οργανώσεων των ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας και Κοζάνης, καταπιάστηκαν και με τα φορολογικά ζητήματα των αγροτών και των συνεταιρισμών, την αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των οργανώσεων παραγωγών, τη μείωση του ασφαλιστικού κόστους των εργατών γης, τις ρυθμίσεις των δανείων των συνεταιρισμών που έγιναν με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου και την πάταξη των παράνομων συγκεντρώσεων των προϊόντων ροδάκινου.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου κατέληξε από κοινού με τους εκπρόσωπους των παραγωγών ότι θα εφαρμοστεί αλλαγές στο πλαίσιο της λειτουργίας των συνεταιριστικών οργανώσεων ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία και ότι θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του κλάδου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου