Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κατάρτιση και Πιστοποίηση Αγροτών στην ορθολογική χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων

Κατάρτιση και Πιστοποίηση Αγροτών στην ορθολογική χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων

Όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ 8197/90920/22-7-2013, υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης από τις 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά , προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.

Η έννοια του «επαγγελματία χρήστη γεωργικών φαρμάκων» δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη».

Επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους

Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικών

Με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις αποκτάται το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Το Κε.Δι.Βι.Μ 2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ είναι κέντρο εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

Παράβολο εξετάσεων

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων ο ενδιαφερόμενος καταβάλει παράβολο στο ΥΠ.Α.Α.Τ.:

• 25€ για την περίοδο μέχρι 31 Αυγούστου 2015

• 50 € για την περίοδο από 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων

Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Ο χρόνος εξέτασης είναι μόνον καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από ώρα 8:00 πμ έως ώρα 2:00 μμ και ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε πενήντα (50) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο των ενενήντα (90′) λεπτών της ώρας.

Για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά τουλάχιστον σε τριάντα πέντε (35) ερωτήσεις.

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα με τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.

Το ΚΔΒΜ2-Φοροτεχνικος έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως κέντρο κατάρτισης και εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης των επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων, στις περιοχές Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Δράμα και Πτολεμαΐδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέγουν ένα από τα τρία προγράμματα υπηρεσιών κατάρτισης κ εξετάσεων πιστοποίησης που επιθυμούν να συμμετέχουν όπου αναγράφονται οι τρόποι διδασκαλίας με τις ανάλογες τιμές, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος του παραβόλου των εξετάσεων που καταβάλλεται από κάθε ενδιαφερόμενο στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

kek1

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση (συνημμένη) και να την στείλουν στο e-mail: forotechnikos@kek-forotechnikos.gr ή στο fax: 2310538112

Για κάθε διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310 501770 Θεσσαλονίκης και στα τηλέφωνα 2521027942 Δράμα 2463024843 Πτολεμαϊδα 2382083443 Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου