Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επικοινωνία της Θ. Τζάκρη με τον νέο Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Επικοινωνία της Θ. Τζάκρη με τον νέο Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

  Επικοινωνία είχε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη με τον νέο πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Στουπή για θέματα που αφορούν τους αγρότες της Πέλλας.

Η κ. Τζάκρη έθεσε στον κ. Στουπή το ζήτημα της λήξης στις 30-3-2015 της προθεσμίας για την καταβολή των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ και παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο δίνονταν παράταση στην καταβολή τους με έγκριση του Δ.Σ., εξαιτίας της παραίτησης του Προέδρου του ΕΛΓΑ και της μη ολοκλήρωσης του διορισμού νέου Προέδρου, καθώς και Διοικητικού Συμβουλίου, η παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών δεν έχει υπάρξει φέτος, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες που υπέστησαν ζημίες να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός «της ομπρέλας προστασίας» των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ λόγω μη έγκαιρης καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας.

Ο κ. Στουπής διαβεβαίωσε την κ. Τζάκρη ότι πρόθεση του Οργανισμού είναι να δοθεί παράταση για την καταβολή των ασφαλίστρων μέχρι την 30-6-2015 και το θέμα θα τεθεί στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ.

Η κ. Τζάκρη έθεσε ακόμη στον κ. Στουπή το θέμα που έχει υπάρξει με την καθυστέρηση στην αναγγελία των ζημιών που παρατηρήθηκαν από παγετό στις 21 και 22-3-2015 και 4-4-2015 -λόγω της μη έγκαιρης εμφάνισης αυτών- σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στα βερίκοκα (όλες οι ποικιλίες), στα δαμάσκηνα (όλες οι ποικιλίες) και στις πρωϊμανθείς ποικιλίες των επιτραπέζιων ροδακίνων και των νεκταρινιών. Ο κ. Στουπής δεσμεύτηκε ότι το θέμα αυτό θα εξεταστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αμέσως θα ξεκινήσει η αναγγελία των δηλώσεων ζημιάς

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου