Friday, 29 March, 2024

Σαλάτα με πλιγούρι και δροσερά λαχανικά

Σαλάτα με πλιγούρι και δροσερά λαχανικά

Υλικά

1 ποτήρι πλιγούρι

1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο

2  ντομάτες

1 αγγούρι

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

150 γρ. φέτα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Χυμός 1 λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά να πούμε πως η αναλογία για να γίνει το πλιγούρι είναι 2 ποτήρια νερό 1 ποτήρι πλιγούρι.

Βάζουμε 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερού πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά να μη κολλήσει. Μόλις το νερό τελειώσει, βγάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήστε να καθίσει 30 λεπτά.
Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό-δυόσμο και το κρεμμύδι και ανακατέψτε με το μείγμα από πλιγούρι
Προσοχή. Βγάλτε τους σπόρους της ντομάτας για να μη «νερουλιάσει» το μείγμα, βάζουμε το αγγουράκι σε κύβους και τη φέτα.
Προσθέστε λάδι αλάτι και τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρεται ως συνοδευτικό για κύρια πιάτα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου