Friday, 29 March, 2024

Μελιτζάνες με ρεβύθια, γιαχνί

Μελιτζάνες με ρεβύθια, γιαχνί

ΥΛΙΚΑ

2-3 μελιτζάνες ανάλογα με το μέγεθος
250 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα
1 φλ. χυμό ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κοφτό κ. γλυκού κύμινο
1/2 κ. γλυκού μπαχάρι
Λίγο πιπέρι καγιέν ή λίγο καυτερή πιπεριά, προαιρετικά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγο ζαχαρίτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Θέλουμε να κρατάνε λίγο γιατί θα βράσουν και με τις μελιτζάνες αργότερα. Στην χύτρα θέλουν 15 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια κι ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε και την ντομάτα κομμένη σε κύβους και τον χυμό της ντομάτας. Ανακατεύουμε να πάει παντού.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το καγιέν, τα μπαχαρικά μας και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Αν χρειαστεί στην πορεία, προσθέτουμε λίγο ακόμα. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να ρουφήξει το ζουμάκι.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα ρεβύθια και τον μαϊντανό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει 10-15 λεπτά ακόμα για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί και να χυλώσουν και το κατεβάζουμε. Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε ακόμη.

cookeatup.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου