Friday, 26 April, 2024

Κοπανάκια με δαμάσκηνα και βερύκοκα της Έλλης

Κοπανάκια με δαμάσκηνα και βερύκοκα της Έλλης 

Υλικά
12 κοπανάκια
200 γρ. Βερίκοκα αποξηραμένα
200 γρ. Δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι κονιάκ ή ουίσκι
1 κ.γ σκόνη μουστάρδας
2 πρέζες σκόνη σκόρδου
1 πρέζα ζάχαρη
Λίγο ξύδι
1-2 κ.σ βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Από βραδύς σε ένα μπολ βάζουμε τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και το κονιάκ και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση με καπάκι)ρίχνουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοπανάκια γύρο γύρο, αφού τα έχουμε πλύνει καλά. Σβήνουμε με το κονιάκ ή ουίσκι από τα αποξηραμένα που μουλιάσαμε.
Μόλις εξατμιστεί το κονιάκ, βγάζουμε τα κοπανάκια σε ένα πιάτο και στο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ζαράκια, το σοτάρουμε λίγο να γυαλίσει, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, την μουστάρδα, το σκόρδο, την ζάχαρη, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει η σάλτσα μας μία βράση για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε στην σάλτσα τα κοπανάκια που σοτάραμε, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα που μουλιάσαμε, χαμηλώνουμε το μάτι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου