Friday, 19 April, 2024

Μοσχαράκι φρικασέ της Έλλης

Μοσχαράκι φρικασέ της Έλλης

Υλικά
1-1.250 κιλό μοσχάρι τράνς ή στρογγυλλό
4 μεγάλα μαρούλια από τα ίσια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη μουστάρδας
1 αβγό
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε στην χύτρα με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη μουστάρδας και ελαιόλαδο. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές να ασπρίσει το κρέας, σβήνουμε με κρασί, περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί και κλείνουμε την χύτρα. Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.
Πλένουμε καλά τα μαρούλια μας, τα κόβουμε χοντρά και τα ζεματάμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στην κατσαρόλα που ζεματίσαμε τα μαρούλια μας, ρίχνουμε ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ζαράκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μαρούλια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχάρι από την χύτρα όπως είναι (μαζί με τα ζουμιά του) και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αν δούμε ότι τελειώνει το ζουμάκι του, προσθέτουμε λίγο βρασμένο νερό.
Σε ένα πιάτο κάνουμε το αυγολέμονο: κτυπάμε πρώτα το ασπράδι, ρίχνουμε τον κρόκο, συνεχίζουμε το κτύπημα και τέλος τον χυμό του λεμονιού. Πάμε στην κατσαρόλα, με την βαθιά κουτάλα παίρνουμε λίγο λίγο ζουμάκι, ρίχνουμε στο πιάτο κτυπώντας συγχρόνως και το προσθέτουμε στο φρικασέ μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου