Thursday, 28 March, 2024

Οι εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ- ΠΑΪΚΟ»

ee ellada
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΪΚΟ» www.paikopellas.gr διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου που μετά από μήνες δουλειάς και έρευνας έγινε πραγματικότητα. Η «Γέφυρα Πολιτισμών.

1)Το παραπάνω βιβλίο εκδόθηκε δια μέσου του προγράμματος Leader, επιχειρώντας να συμβάλλει στην προώθηση της ανάπτυξης και της προβολής του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, καταδεικνύοντας τις περιοχές:

Στο Δήμο Έδεσσας:

τις Τοπικές Κοινότητες: Μεσημερίου, Πλατάνης, Ριζαρίου, Φλαμουριάς.

Στο Δήμο Πέλλας:

τη Δημοτική Ενότητα Γιαννιτσών, τις Τοπικές Ενότητες: Αμπελειών, Μελισσίου,

τη Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης, με τις Τοπικές Κοινότητες: Αγ. Λουκά, Ακρολίμνης, Εσωβάλτων,

και στη Δημοτική Ενότητα Πέλλας, τις Τοπικές Ενότητες: Πέλλας, Αγροσυκιάς, Αθύρων, Δυτικού, Νέας Πέλλας, Ραχώνας.

Δείτε ΕΔΩ το βράδυ της εκδήλωσης στην Φλαμουριά Πέλλας

2) Στο Δυτικό Πέλλας στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ” Ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς των περιοχών παρέμβασης του Leader” η δεύτερη σε σειρά εκδήλωση με θέμα την έκθεση φωτογραφιών από 15 χωριά του Νομού Πέλλας.

Δείτε ΕΔΩ  φωτογραφικό υλικό από την ημέρα της εκδήλωσης στο Δυτικό Πέλλας

3) Η τρίτη παρουσίαση του πολιτιστικού οδηγού ”Γέφυρα Πολιτισμών” υλοποιήθηκε στον χώρο του τουριστικού περίπτερου της Πέλλας, από την Αναπτυξιακή Πολιτιστική Συνεργασία ¨ΤΟ ΠΑΙΚΟ¨ στα πλαίσια του προγράμματος του έργου «Ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομίας των περιοχών παρέμβασης του Leader».

Το θέμα ήταν: «Οι δυνατότητες ανάδειξης και προβολής της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας με βάση το ιστορικό της παρελθόν» και ομιλητή της εκδήλωσης τον εκπαιδευτικό Ι. Παπαλαζάρου.

Δείτε ΕΔΩ  την εκδήλωση στην Πέλλα και την ομιλία του κ. Παπαλαζάρου

4) Η Αναπτυξιακή Πολιτιστική Συνεργασία Πέλλας Το Πάικο” συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην έκθεση PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη του νομού και την προβολή παρουσίασης του πολιτιστικού οδηγού ”Ανάδειξη των χωριών της Πέλλας”.

Στο κοινό διανεμήθηκαν προωθητικά φυλλάδια, όπως και ο τουριστικός οδηγός για την ανάδειξη των 15 χωριών του νομού μέσα από το πρόγραμμα leader.

Δείτε ΕΔΩ τη συμμετοχή στην έκθεση PHILOXENIA

Οι εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ- ΠΑΪΚΟ»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου