Thursday, 25 April, 2024

Μυστικό! Μάθε με ποιο βότανο θα σταματήσεις την εφίδρωση στα άκρα και τις μασχάλες. Πανεύκολο!

Αν ταλαιπωρείσαι πάρα πολύ από υπεριδρωσία στα άκρα και τις μασχάλες μια εξαιρετική λύση είναι το έγχυμα από φασκόμηλο. Τόσο απλά!

Πως θα σταματήσετε την εφίδρωση στα άκρα και τις μασχάλες. Είναι πανεύκολο!

Αυτό θα το καταφέρετε με έγχυμα. Δοκιμάστε το! Όσο απίστευτο κι να σας φαίνεται. Θα δείτε ότι κάνει απίστευτη δουλειά!

Αν αποζητάτε έξτρα βοήθεια στα πόδια μπορείτε να κάνετε και ποδόλουτρο με αυτό.

Χαρακτηριστικό του: Εφόσον πιείτε  έγχυμα φασκόμηλου μετά από 2 ώρες σταματάει η εφίδρωση. Η διάρκεια αυτού του δώρου που μας χαρίζει το φασκόμηλο για τις δύσκολες και απαιτητικές ημέρες του καλοκαιριού κρατάει μέρες!

Το αφέψημα φασκόμηλου συνηθίζεται  μάλιστα στην ανάρρωση των φυματικών. Οι φυματικοί, περνούν δύσκολες νύχτες καθώς ταλαιπωρούνται απο έντονο νυχτερινό ιδρώτα

Σημείωση: το φασκόμηλο είναι υπερτασικό. Εάν λοιπόν έχετε υψηλή πίεση ρωτήστε τον γιατρό σας.

Extra μυστικό ομορφιάς και υγείας

Είναι άκρως τονωτικό βότανο για όσους ή όσες έχουν υπόταση. Ιδιαίτερα για αυτούς ή αυτές που ταλαιπωρούνται να αποκτήσουν ένα πιο ρόδινο χρώμα στο πρόσωπο τους ώστε να λάμψει η ομορφιά τους. Το φασκόμηλο, δίνει το κόκκινο χρώμα της υγείας στο πρόσωπο!

Δεν ενδείκνυται βέβαια σε όσους έχουν ροδοκόκκινα μαγουλάκια  καθώς θα τους αυξήσει ακόμη περισσότερο την ροή του αίματος στο προσωπάκι τους.

Πως θα το χρησιμοποιήσετε για να αποκομίσετε όλα του τα οφέλη

Ιδέα σερβιρίσματος. Τα καλοκαιρινά μας ροφήματα είναι πιο ευχάριστα όταν τα εμπλουτίζουμε με παγάκια. Μπορούμε επίσης να τα εμπλουτίσουμε με κανέλα ή κουρκουμά. Επίσης σταγόνες λεμονιού θα ενισχύσουν την καταπολέμηση του ιδρώτα αλλά και θα καταπολεμήσουν την διαρκή και ακόρεστη δίψα.

Τρόπος παρασκευής: Ως έγχυμα: 20γρμ. φύλλα και λουλούδια σε ένα λίτρο βραστό νερό. Τα αφήνουμε 10 λεπτά. Πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.

Παρενέργειες. Καλό είναι να πίνουμε αν το έχουμε ανάγκη, αλλά να μην υπερβάλουμε. Δεν πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα. Έτσι κι αλλιώς κάνει εξαιρετική δουλειά και με μικρότερη χρήση. Δεν κάνει επίσης να υπερβάλουμε και στην ποσότητα. Η δοσολογία που συνιστάται είναι αρκετή και χρήσιμη. Στην αντίθετη περίπτωση οι παρενέργειες του είναι ελαφρά δηλητηρίαση, πονοκέφαλος, ταχυπαλμία. Επίσης, φασκόμηλο απαγορεύεται να πίνουν οι γυναίκες που θηλάζουν γιατί το γάλα τους πικρίζει αλλά και μειώνεται.

Ζωή Κυροπούλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου