Thursday, 28 March, 2024

Πέντε στρατηγικές στα προβλήματα του θηλασμού που λειτουργούν

Οι περισσότερες μαμάδες θα αντιμετωπίσουν όλο και κάποια δυσκολία στο θηλασμό, ακόμα κι αν όλα πηγαίνουν τέλεια μέχρι εκείνο το σημείο

Επειδή όμως εμφανίζονται συνεχώς διάφορες προκλήσεις στο θηλασμό, είναι καλό να είστε προετοιμασμένη ώστε να ξέρετε πώς να τις αντιμετωπίσετε.
Ξεφεύγει συνέχεια από τη θηλή. Δεν μπορεί να πιαστεί κατάλληλα. Βοηθά το να καθίσετε στο πλάι στο κρεβάτι ή ξαπλωμένη στον καναπέ με μαξιλάρια να υποστηρίζουν την πλάτη. Βάλτε το μωρό να ξαπλώσει μπρούμυτα πάνω σας γιατί η βαρύτητα θα το βοηθήσει να ξαπλώσει πιο εύκολα στη θηλή. Πιέστε απαλά το στήθος με τα δάχτυλα και τρίψτε παράλληλα με τα χείλη του για να μυρίσει το γάλα που εκκρίνεται.
Πνίξιμο. Αν το μωρό πνίγεται κάθε φορά που θηλάζει, τότε σημαίνει ότι το γάλα βγαίνει πολύ γρήγορα. Για να επιβραδύνετε τη ροή, εφαρμόστε αντίθετη πίεση στο άλλο στήθος. Βάλτε την ανοιχτή παλάμη πάνω από τη θηλή και πιέστε προς το στήθος μετρώντας μέχρι το 5. Εφαρμόστε αυτήν την τεχνική στην αρχή του θηλασμού και επαναλάβετε 2 με 5 φορές.
Το παίρνει ο ύπνος. Αν το μωρό ξεκινήσει να κοιμάται με το που το βάλετε να θηλάσει, η θηλή ίσως δεν είναι αρκετά βαθιά στο στόμα ώστε να προκαλέσει ενεργό θηλασμό. Η σημαίνει ότι το βρέφος χρειάζεται σταθερή ροή γάλακτος για να συνεχίσει να τρώει. Για να το βοηθήσετε να παραμείνει ξύπνιο, κρατήστε το στήθος πίσω όπου το μωρό μπορεί να πιαστεί από τη θηλή και κρατήστε το στήθος στο σχήμα C. Μετά πιέστε το στήθος 5 φορές και απελευθερώστε άλλες 5.
Η αγαπημένη πλευρά. Είναι πολύ κοινό για το παιδί να έχει μία προτίμησε στο ένα στήθος. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να βάλετε το μωρό στην πλευρά που προτιμά, να το κρατήσετε σε αυτήν τη φορά αλλά να το σύρετε σιγά σιγά στο διπλανό στήθος. Α όμως βλέπετε ότι αρνείται, δεν πειράζει. Θηλάστε το από το ένα και απλά αποθηκεύστε το γάλα από το άλλο με αντλία στήθους.
Δάγκωμα. Αν πιάνεται σωστά από τη θηλή, δεν θα έπρεπε να νιώθετε δάγκωμα. Αν συμβεί, προσπαθήστε να μην φωνάξετε δυνατά και ξαφνικά γιατί μπορεί να το ξανακάνει ώστε να δει την αντίδρασή σας. Αν βγάζει δοντάκια, δώστε του κάτι κρύο να μασήσει πριν το θηλάσετε.
imommy.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου