Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πάνος Καλλίτσης σε συνήγορο υπεράσπισης: «Συγγνώμη που ζω»!

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στο δικαστήριο άρχισαν να καταθέτουν αστυνομικοί που ανέλυσαν τα στοιχεία από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών

των τριών κατηγορουμένων

Την κατάσταση “πανικού” στην οποία βρέθηκαν ο γνωστός κομμωτής Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του αμέσως μετά τα όσα έζησαν το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου του 2016, περιέγραψαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μάρτυρες της υπόθεσης. Οι τόνοι ανέβηκαν, ωστόσο, όταν στο δικαστήριο άρχισαν να καταθέτουν αστυνομικοί που ανέλυσαν τα στοιχεία από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των τριών κατηγορουμένων.

Συνήγορος υπεράσπισης, εξετάζοντας τους αστυνομικού, αμφισβητούσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση των κατηγορουμένων, κάτι που δεν άντεξε ο γνωστός κομμωτής που φώναξε:

“Συγγνώμη που ζω…”! Αυτό προκάλεσε  την αντίδραση της υπεράσπισης με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητάει (μετά από αίτημα συνηγόρου) από το ζεύγος Καλλίτση να καθίσει λίγο πιο πίσω. Ο Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016 δέχθηκαν επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους, την ώρα που επέστρεφαν από το κομμωτήριο τους στο Χαλάνδρι στο σπίτι τους. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο γνωστός κομμωτής καθώς και η σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι. Κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή, είναι ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος. Ο τελευταίος το βράδυ της επίθεσης βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανιών όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές.

Σύμφωνα  με την κατηγορία, τις κινήσεις του ζευγαριού παρακολουθούσε ο ειδικός φρουρός ενώ ο κρατούμενος ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένη άδεια από τη φυλακή και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον κομμωτή μαζί με τον 35χρονο Ιρακινό εντοπίζονται στην περιοχή της επίθεσης.

«Πανικός»

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες -γείτονες του ζευγαριού που βρέθηκαν στο γκαράζ αμέσως μετά το συμβάν. “Είδα τη σύζυγο του κ. Καλλίτση να φωνάζει βοήθεια, ο κ. Καλλίτσης ήταν κάτω χτυπημένος… Περίμεναν ασθενοφόρο” είπε η πρώτη μάρτυρας και πρόσθεσε: “Το ασθενοφόρο άργησε αρκετά, η σύζυγος του κ. Καλλίτση ήταν σε κατάσταση πανικού, ήταν και εκείνη χτυπημένη”. Άλλος μάρτυρας, επίσης γείτονας του ζεύγους, ανέφερε ότι φτάνοντας στο σημείο του συμβάντος είδε τον Πάνο Καλλίτση χτυπημένο που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. ” Τον βοήθησα να σταθεί” είπε ο μάρτυρας και συνέχισε:” Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε:” Μας κλέψανε, μας χτυπήσανε”. Τον ρώτησα: Ποιοι; και μου απάντησε:”Οι Αλβανοί. Ήταν πολύ ταραγμένος.. έλεγε σβήνω -σβήνω”.

Οι κλήσεις

Στη συνέχεια στο δικαστήριο κατέθεσαν αστυνομικοί που χειρίστηκαν τα στοιχεία από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τις καταθέσεις από την ανάλυση των στοιχείων αυτών, προέκυψε η θέση και ο ρόλος του κάθε κατηγορουμένου την ημέρα του συμβάντος.

Πάντως, από την πλευρά τους συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν στο ακροατήριο, την σχετική έκθεση της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας.

protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου