Thursday, 28 March, 2024

Μαφία των φυλακών: Τι αποκαλύπτουν συνομιλίες

Στενή σχέση που αγγίζει και τα όρια της συνεργασίας δείχνουν οι καταγεγραμμένες συνομιλίες ότι διατηρούσαν οι δυο δικηγόροι

οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από την Αντιτρομοκρατική, με τον Αλβανό αρχηγό της μαφίας των φυλακών που αποκαλύφθηκε πριν περίπου έναν μήνα.
Το αποκαλυπτικό, όμως στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο δικηγόρο τον είχαν πυροβολήσει στην Πεντέλη το 2014 τα πρωτοπαλίκαρα του Αλβανού αρχιμαφιόζου. Και ενώ θα περίμενε κάνεις ότι οι σχέσεις του θύματος με τον Αλβανό θα ήταν τουλάχιστον αποστασιοποιημένες, παρόλα αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένες τους συνομιλίες όπου φαίνεται ο δικηγόρος να στέλνει κάθε μήνα, δυο ή και τρεις φορές, χρήματα στον αρχιμαφιόζο μέσα στη φυλακή με διάφορα προσχήματα. Ακόμα και όταν ο Αλβανός κρατούμενος σκότωσε τον συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειροπούλου, ζήτησε χρήματα, συγκεκριμένα 2.600 ευρω, για να στείλει το πτώμα του συνεργού του στην Αλβανία για να ταφή.
Ο ανακριτής τρομοκρατίας που ανέλαβε την υπόθεση της μαφίας των φυλακών έχει στα χέρια του μια ογκωδέστατη έρευνα που χθες κατέληξε σε δυο εντάλματα σύλληψης δικηγόρων και μάλιστα αυτή είναι μόνο οι αρχή.
Ο δικηγόρος στις συνομιλίες δίνει συμβουλές στον Αλβανό κακοποιό ακόμα και για το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει σε δίκες που έχει σε εξέλιξη. Το πιο σοβαρό, όμως, που ελέγχει ο δικαστικός λειτουργός είναι κάποιες ύποπτες κινήσεις μεταξύ του αρχιμαφιόζου και του δικηγόρου. Ο Αλβανός «εγκέφαλος» της μαφίας φέρεται να προσπαθεί να εμφανίσει δυο θανάτους που έγιναν στον Κορυδαλλό σαν έγκλημα με δηλητήριο, το οποίο χορηγήθηκε από άλλον έγκλειστο για μεγάλη υπόθεση οικονομικής απάτης. Στόχος ήταν να τον πλησιάσει (σ.σ. τον άλλο έγκλειστο) και να τον εκβιάσει, στη συνέχεια, για να λάβει χρήματα ώστε να μην τον κατηγορήσει ότι δήθεν ήταν αυτός που έδωσε το δηλητήριο.
Όσον αφορά τη γυναίκα δικηγόρο που συνελήφθη ενώ δεν είναι καν διορισμένη από τον Αλβανό κακοποιό, αυτή πήγαινε σχεδόν κάθε φορά στα δικαστήρια του και ο κακοποιός της ζητούσε να μαθαίνει κυρίως ποτέ ήταν οι μεταγωγές κρατουμένων.
Cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου