Wednesday, 17 April, 2024

Κύπρος: Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για τον serial killer – Βρέθηκε η σωρός της 6χρονης

Μετά και τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιατό έκλεισε οριστικά ο κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά.
Στη σκηνή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παππέτα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το πτώμα της 6χρονης ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, ενώ εντοπίστηκε σε βάθος 6 μέτρων.
Από πλευράς Αστυνομίας θα ζητηθεί εκ νέου ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου, ο οποίος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή ενώπιον του Δικαστηρίου.
Σημειώνεται ότι μετά από πολύωρη ανάκριση ο 35χρονος υπέδειξε νεότερο σημείο όπου πέταξε το πτώμα του παιδιού, το οποίο εντοπίστηκε τυλιγμένο σε σεντόνι με τσιμεντομπλόκ.
«Εντοπίστηκε σήμερα γύρω στις 14.30 εδώ στη λίμνη Μεμί, σε βάθος περίπου έξι μέτρων ανθρώπινο πτώμα μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπωνοποίησης, έγινε η ανάσυρση από δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες και ακολούθησε η αυτοψία από τους ιατροδικαστές», είπε στις δηλώσεις του στο χώρο τη λίμνης ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί πότε θα γίνει η νεκροτομή.
«Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη ως προς τη διερεύνηση αυτών των σοβαρών υποθέσεων», είπε, προσθέτοντας ότι «θα ακολουθήσουν σίγουρα εξετάσεις για την ταυτοποίηση του πτώματος και όλες οι άλλες εξετάσεις ή και έρευνες που χρειάζεται να γίνουν».
«Αντιλαμβάνεστε», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «ότι αυξάνεται περαιτέρω ο όγκος του ανακριτικού έργου, έτσι ώστε να καλυφθεί μέσα από καταθέσεις και αυτή η εξέλιξη έτσι ώστε να είναι όλα τεκμηριωμένα».
«Για ακόμη μια φορά η επιμονή όλων, πρώτα της ανακριτικής ομάδας και όλων όσοι συμμετέχουν στις έρευνες, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αρμοδίων υπηρεσιών και άλλων προσώπων ήταν σημαντικές, έτσι ώστε να υπάρχει και το σημερινό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν ο ύποπτος έκανε νέες υποδείξεις σήμερα στο χώρο, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι «όσον αφορά τις οποιεσδήποτε λεπτομέρειες αφορούν το ανακριτικό έργο, εκείνο το οποίο μπορούμε να δηλώσουμε είναι το αποτέλεσμα το οποίο υπάρχει σήμερα».


Πρόσθεσε, δε, ότι ενόψει του γεγονότος ότι την Παρασκευή λήγει το διάταγμα κράτησης, «θα ζητηθεί από τους ανακριτές ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου και σίγουρα στο δικαστήριο θα αναφερθούν όλες οι εξελίξεις που υπάρχουν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι γνωστό και το έχουμε δηλώσει ότι είναι από τις σοβαρότερες υποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων – και το τονίζω – το μεγάλο αριθμό καταθέσεων που είναι πέραν των 700, ίσως να είναι και πολύ περισσότερες, του μεγάλου αριθμού τεκμηρίων και εξετάσεων και ερευνών που γίνονται για τις υποθέσεις».
Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.
Πρόκειται για τη Marry Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), τη Maricar Valdez (Φιλιππίνες), τη Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και την Khadha Anu (Νεπάλ). Για όλα τα θύματα είχαν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία για την εξαφάνισή τους, εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.
Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και υπόθεση βιασμού αλλοδαπής γυναίκας, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.
Η 36χρονη Livia Florentina Bunea και η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea. Είχαν εξαφανιστεί από την οικία που διέμεναν στη Λευκωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Την ίδια ώρα, όλο το χρονικό της φρικιαστικής υπόθεσης καταγράφει το offsite:
Κυριακή 14 Απριλίου: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει
Επισκέπτες που μεταβαίνουν στο Μεταλλείο Κοκκινόγιας στο Μιτσερό για φωτογραφίες, αντικρίζουν ένα μακάβριο εύρημα, το πρώτο δείγμα της φρίκης και όσων θα επακολουθούσαν. Στο φρεάτιο του μεταλλείου εντοπίζεται το πρώτο πτώμα. Μετά από εξετάσεις, διαπιστώνονται ότι πρόκειται για την 38χρονη Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες που αγνοείτο από τον Μάιο 2018, μαζί με την 6χρονη κόρη της Σιέρα.
Τρίτη 16 Απριλίου: Η πρώτη σύλληψη
Ο πρώην σύζυγος της 38χρονης Mary Rose και πατέρας της 6χρονης Siera συλλαμβάνεται από τις Αρχές, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμιξη με την υπόθεση. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του θύματος εντοπίζεται στο σπίτι του πρώην συζύγου της και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.
Πέμπτη 18 Απριλίου: Ο Ορέστης στα χέρια της Αστυνομίας
Μετά από εξετάσεις στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της θανούσας, διαπιστώνεται ότι η 38χρονη μιλούσε μέσω διαδικτύου με τον «Ορέστη». Η Αστυνομία προχωρά στη σύλληψη ενός 30χρονου και ενός 35χρονου, του «Ορέστη»…
Στο σπίτι του εντοπίζεται ένα κομμάτι σχοινί, χρώματος μπλε, ίδιο με αυτό το που ήταν δεμένη η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ.
Παρασκευή 19 Απριλίου: Η πρώτη ομολογία
Ο «Ορέστης» «σπάζει» στην ανάκριση και ομολογεί το φόνο της Ρόουζ, όπως επίσης η 6χρονη κόρη της είναι νεκρή και πέταξε το άψυχο σώμα της στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί το φόνο της. Ισχυρίζεται ότι πέθανε λόγω εισρόφησης εμεσμάτων.
Στο μεταξύ, οι δυο άλλοι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι αφού δεν έχουν κάποια σχέση με την υπόθεση.
Σάββατο 20 Απριλίου: Ξανά στο φρεάτιο της φρίκης
Οι έρευνες δεν σταμάτησαν ποτέ στο φρεάτιο του Μιτσερό μετά και τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος… Το απόγευμα του Σαββάτου η Κύπρος «παγώνει» για δεύτερη φόρα. Το φρεάτιο της φρίκης «ξεβράζει» άλλο ένα πτώμα. Αυτή την φορά η Αριάν Παλανάς επίσης από τις Φιλιππίνες.
Κυριακή 21 Απριλίου: Στο Δικαστήριο ο serial killer
Ο 35χρονος παρουσιάζεται ενώπιον του Δικαστήριο, όπου παραδέχεται το φόνο της Παλανάς, ενώ ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρει πως ο «Ορέστης» «ψάρευε» τα θύματα του μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Πέμπτη 25 Απριλίου: Η ομολογία & ο εντοπισμός νέου πτώματος
Η πιο καθοριστική μέρα στην πορεία των ερευνών, έμελλε να είναι η 25η Απριλίου. Ο «Ορέστης» οδηγείται εκ νέου στο Δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος της κράτησης του. Και αφού το εγκρίνεται η προσωποκράτηση του, ζητά από τους ανακριτές μολύβι και χαρτί. Μέσα σε λίγες σελίδες ομολογεί όλους το φόνους… Λίγες ώρες αργότερα εντοπίζεται το πτώμα της Ασμίτα Κάχα Ανού στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα.
Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου: Η πρώτη βαλίτσα του θανάτου
Και ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο στη Λίμνη Μεμί όσο και στη Κόκκινη λίμνη. Η κυπριακή κοινωνία παγώνει εκ νέου. Ταξιδιωτική βαλίτσα ανασύρεται από την Κόκκινη λίμνη και αποκαλύπτει την φρίκη. Μέσα, η σορός της 36χρονης Λίβια Μπουένα από την Ρουμανία.
Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου: Επιστρατεύονται ειδικοί από την Scotland Yard
Πέντε εμπειρογνώμονες της Scotland Yard έρχονται Κύπρο για να «διαβάσουν» τον 35χρονο.
Πέμπτη 2 Μαΐου: Παραίτηση Ιωνά
Μετά και τη δημόσια κατακραυγή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου υποβάλλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παρασκευή 3 Μαΐου: Μετά τον Ιωνά, ο Αρχηγός της Αστυνομίας
Μια μέρα την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου, ο Νίκος Αναστασιάδης παύει τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.
Κυριακή 5 Μαΐου: Δεύτερη βαλίτσα και υπόθεση βιασμού
Νέες αποκαλύψεις γύρω από την δράση του «Ορέστη» ακούστηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε ο 35χρονος Ίλαρχος της ΕΦ για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.
Συγκεκριμένα ενώπιον των Αρχών υπάρχει καταγγελία από 19χρονη γυναίκα ότι ο 35χρονος τη βίασε.
Όπως καταγγέλθηκε, αρχές του 2017 την παρέλαβε με το αυτοκίνητο του για να την πάρει για φωτογράφιση. Την μετέφερε σε χώρο και τη βίασε στο αυτοκίνητο του.
Μετά από μέρες άκαρπων ερευνών, εντοπίζεται στην Κόκκινη λίμνη άλλη μια ταξιδιωτική βαλίτσα, όπου μέσα βρίσκεται η σορός της 8χρονης Έλενας Ναταλίας.
Τρίτη 4 Ιουνίου: Εντοπισμός και της 3ης βαλίτσας
Η βαλίτσα ανασύρθηκε από τους δύτες περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και με την βοήθεια από δίχτυ μεταφέρθηκε στη στεριά. Η σορός είναι της 29χρονης Μαρικάρ Βαλτέζ.
Τετάρτη 12 Ιουνίου: To τραγικό τέλος
Εντοπίζεται στη Λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Σιέρα.
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου