Thursday, 28 March, 2024

Κλειστό το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο μετά την κατολίσθηση!

«Είδαμε βάρκα που ήταν στον αέρα να σκάει πάνω στη δική μας» – «Αν γινόταν αργότερα, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα» – Κλειστή η παραλία μέχρι να δώσουν το πράσινο φως οι γεωλόγοι

Τρεις ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζουν τις έρευνες, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για αγνοούμενους
Μόνο η φράση του δημάρχου Ζακύνθου πως «όσο ζω δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο) είναι αρκετή για να περιγράψει τα όσα έγιναν το πρωί της Πέμπτης (13.09.2018) στην πιο φημισμένη παραλία του νησιού, το «Ναυάγιο». Από την κατολίσθηση που σημειώθηκε ενώ η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο, τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι. Σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι μια γυναίκα από την Τσεχία, που νοσηλεύεται με σπασμένο σπόνδυλο.
Το «Ναυάγιο» θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας. Η παραλία είναι αποκλεισμένη όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, συντονιστής πυροσβεστικών επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. «Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου» τόνισε, σημειώνοντας πως αναμένονται γεωλόγοι στο νησί και εκείνοι θα κρίνουν πότε θα είναι ξανά προσβάσιμη.
«Ευτυχώς ήταν νωρίς όταν έγινε το συμβάν και γλίτωσε ο κόσμος διότι αργότερα όταν βγαίνει ο ήλιος οι περισσότεροι πάνε στο συγκεκριμένο σημείο να έχουν σκιά»


Στο σημείο παραμένουν τρεις ομάδες, από την 1η και την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας αλλά και από την Πυροσβεστική της Ζακύνθου και ερευνούν το χώρο με θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως κάτω από τα κομμάτια του βράχου που έπεσαν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος. Ούτε και από τις μαρτυρίες όσων βρίσκονταν τη στιγμή της κατολίσθησης στο Ναυάγιο προκύπτει πως μπορεί κάποιος να έχει παγιδευτεί.
«Η φύση θα κάνει τη δουλειά της, ήδη μεγάλο κομμάτι το έχει απορροφήσει η θάλασσα» τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος όταν ρωτήθηκε πως θα απομακρυνθούν τα κομμάτια του βράχου από την παραλία.
«Όσο ζω δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» τόνισε από την πλευρά του, στην ίδια εκπομπή, ο δήμαρχος της Ζακύνθου Π. Κολοκοτσάς. Το νησί έχει κι άλλες πιο ωραίες παραλίες τόνισε όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως το Ναυάγιο δεν είναι προσβάσιμο στους πολίτες.
Πως έζησαν τον τρόμο στο Ναυάγιο
Οι εικόνες από τη στιγμή της κατολίσθησης που κατέγραψαν δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο το μεσημέρι της Πέμπτης έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν σοκ. Το ίδιο και οι μαρτυρίες ανθρώπων που τραυματίστηκαν από την κατολίσθηση. Ανθρώπων που περιγράφουν με τρόπο σοκαριστικό τα όσα έζησαν σε μια από τις πιο ωραίες και φημισμένες παραλίες της Ελλάδας, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες.
newsit

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου