Saturday, 20 April, 2024

Καλά μας λένε ρ….ς δημοσιογράφους! Ντροπή να κυνηγάνε τους μικρομεσαίους και ο κάθε Μαρινόπουλος να ετοιμάζει ταξίδια με τους εργαζόμενους στην πείνα

Αυτό είναι το σκάφος του γνωστού και μη εξαιρετέου Μαρινόπουλου. Βρίσκεται τώρα στην πολυτελέστατη και πολυέξοδη μαρίνα της Βουλιαγμένης όπου γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες με προμήθειες ακριβών εδεσμάτων για ταξίδι στο Ιόνιο!  Είναι ντροπή και κατάντια να κυνηγάνε τον ταλαίπωρο μικρομεσαίο γιατί δεν έχει πληρώσει χίλια και δυο χιλιάδες ευρώ φόρους… και να αφήνουν ελεύθερους και ωραίους μεγάλο-φοροφυγάδες σαν τους Μαρινοπουλαίους με 822 εκατ. ευρώ φέσια στους μικρομεσαίους προμηθευτές τους!

Έβλεπα τις προηγούμενες ημέρες ‘’τεράστιο’’ ρεπορτάζ σε κανάλι που λόγω καλοκαιριού και έλλειψης θεμάτων, ασχολήθηκε με τη μη απόδοση αποδείξεων σε μαγαζιά, καφέ και ταβέρνες, κατά κύριο λόγο εποχιακά, παραλιακά. Οι… ανίδεοι που ρωτούσε ο ‘’ευφυέστατος’’ δημοσιογράφος έλεγαν «αχ, όχι δεν μας έφεραν απόδειξη, ναι πληρώσαμε 10 ευρώ τους καφέδες…». Αντί να τον πάρουν στο κυνήγι και να του πουν πάνε να κυνηγήσεις και συ και τα αφεντικά σου, τα μεγάλα κανάλια αυτούς που έχετε χορηγούς, τις μεγάλες εταιρίες που λυμαίνονται το δημόσιο χρόνια τώρα και έχουν τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, κάθονταν και μιλούσαν. Βεβαίως, πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή από τη μικρή επιχείρηση έως τη μεγαλύτερη , όχι όμως μόνο και πάντα από τον μικρό, που μόνο έξοδα έχει τα τελευταία χρόνια… και για τους ‘’μεγάλους’’ έχουμε απτά παραδείγματα. Έκλεισαν τις επιχειρήσεις και κράτησαν οι ίδιοι τα κεφάλαια, χρωστάνε στους εργαζόμενους και δεν τους ενδιαφέρει. Να μην πιάνουμε μόνο το Κράτος που μονίμως μας φταίει, εφόσον σαν πολίτες ή σαν δημοσιογράφοι είμαστε οι πρώτοι ρουφιάνοι και καρφώνουμε ο ένας τον άλλο μεταξύ μας. Γιατί δεν ρώτησε κανείς στο ρεπορτάζ, εσύ δημοσιογραφάκι πόσα παίρνεις; Αν παίρνεις και δεν βγαίνεις στο γυαλί μόνο για να χαίρεται η μαμά σου, για πόσα υπογράφεις; Αποδείξεις εισφορών παίρνεις; Κάποτε πρέπει να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών και να πιάσουν τα… χαμένα καύσιμα εκατομμυρίων που δεν ελέγχει κανείς πως μπαίνουν στη χώρα και πολλά άλλα… όχι αν έκοψε ο τελευταίος τροχός της αμάξης μία απόδειξη των 5 ευρώ. Και πέραν του φαινομένου της μαύρης – αδήλωτης εργασίας, αν το πράξει επαγγελματίας το πρόστιμο είναι πάνω από 10.000 ευρώ. Δε βλέπουν που τα λουκέτα καθημερινά είναι χιλιάδες ανά την επικράτεια… αντί να δώσουν κίνητρα να κρατηθούν, να μη μένουν και στο δρόμο δεκάδες υπάλληλοι. Όχι πως δεν γίνονται και αρπαχτές τέτοια εποχή σε νησιά και παραλιακά θέρετρα, όμως το Κράτος ελεύθερα μπορεί να προσλαμβάνει με προγράμματα πεντάμηνα και οκτάμηνα και να παρέχει μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι εργοστασιάρχες να έχουν ”σκλάβους” και να τους ασφαλίζουν στον ΟΓΑ ώστε να μη δικαιούνται ταμείου ανεργίας, κλπ.

Δείτε το… τεράστιο, αποκαλυπτικό, έως γελοίο ρεπορτάζ που τονίζεται με τόσο στόμφο σα να έπιασαν το… noor1 με το βαπόρι από την Περσία μαζί! Και όλο αυτό έχει μόλις 33 views στο youtube! Πάλι καλά, ευτυχώς όλος ο κόσμος δεν είναι και τόσο χαζός!

Στοιχεία από Fimotro

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου