Friday, 29 March, 2024

Ζωγράφου: Ανοίγουν στόματα για τη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου – «Ήθελαν να σπάσουν πλάκα»

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για το σχολείο στου Ζωγράφου όπου -σύμφωνα με καταγγελία γονιών- ένας 12χρονος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικούς.
Το εν λόγω σχολείο είναι γνωστό για περιστατικά εκφοβισμού μεταξύ μαθητών σύμφωνα με τους γονείς, οι οποίοι ζητούν ευρεία έρευνα. «Έχει μεγάλη φήμη για bullying το συγκεκριμένο σχολείο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Το κινητό στο οποίο έχει καταγραφεί η αποτρόπαια πράξη, έχει κατασχεθεί και έχει σταλεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Την ύπαρξη του βίντεο παραδέχθηκε το ένα από τα δύο παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή.
Μάρτυρες έχουν ήδη αρχίσει να καταθέτουν ενώ -σύμφωνα με τον ΑΝΤ1- τελευταίοι θα εξεταστούν οι κατηγορούμενοι μαθητές.
«Ήθελαν να “σπάσουν πλάκα”»
Παράλληλα, συμμαθητές του 12χρονου αποκάλυψαν στο Star, ότι όλα έγιναν μετά από πίεση των νταήδων του σχολείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήθελαν να “σπάσουν πλάκα”.
Σύμφωνα με φίλους του 12χρονου, τα θύματα είναι δυο. Ο 12χρονος και ο συνομήλικός του, με νοητική υστέρηση, που εξαναγκάστηκε, όπως δηλώνουν, να κάνει την πράξη.
«Δύο παιδιά με τρία στρίμωξαν ένα παιδάκι και το ανάγκασαν να κάνει κάτι σε ένα άλλο παιδί. Ξέρω ποιος έκανε την πράξη. Τον έκαναν να το κάνει. Τον πίεσαν. Αυτό το παιδί έχει και προβλήματα, νοητικά», ανέφεραν. «Το βίντεο έχει κυκλοφορήσει. Tο έχει δει ένας φίλος μου. Σοκαρίστηκε. Έχει διαγραφεί από τα κινητά γιατί φοβήθηκαν».
Οι περισσότεροι από τους καθηγητές έχουν κληθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Το παιδί το οποίο άλλαξε σχολείο θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.
Κατεπείγουσα ΕΔΕ
Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις καταγγελίες κακοποίησης 12χρονου στου Ζωγράφου διέταξε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι «ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό».
«Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου» τονίζει η ίδια ανακοίνωση, και ολοκληρώνει λέγοντας:
«Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου