Έκτακτη Είδηση

Home / Ειδήσεις / Τοπικά Νέα / Ψωμί με… 7 ευρώ και ένα αυγό τηγανητό 9,90!

Ψωμί με… 7 ευρώ και ένα αυγό τηγανητό 9,90!

Οι εκδρομές εκτός από όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες μπορούν να αφήσουν και πικρή γεύση, αν δεν τηρήσεις τον κανόνα… πρώτα ρώτα!

Όπως βγήκε στη δημοσιότητα σήμερα, το νησί των ανέμων που ούτως ή άλλως είναι γνωστό ότι έχει «αλμυρές» τιμές και  κάποιοι  πελάτες σε μαγαζί του νησιού την πάτησαν σαν… πρωτάρηδες, πληρώνοντας για δύο αυγά 20 ευρώ, έτσι συνέβη και σε μαθητές σχολείου των Γιαννιτσών που γύριζαν από εκδρομή!

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες (Έλληνες) στη Μύκονο κλήθηκαν να πληρώσουν 9,90 ευρώ το τηγανητό αυγό, ήτοι 19,80 ευρώ για δυο τηγανητά αυγά (για πόσο αλανιάρα κότα μιλάμε) τα οποία συνοδεύονταν από δυο φέτες ψωμί του τοστ.

Ο συνολικός δε λογαριασμός για δυο τηγανητά αυγά, μια μερίδα πατάτα φέτα, μια πίτα γύρο κοτόπουλο και δυο αναψυκτικά ήταν 40,80 ευρώ. Και να φανταστείτε ότι δύο αυγά κοστίζουν το πολύ ο,40 ευρώ!

Αντίστοιχα, απόδειξη που μας ήρθε στο «Λόγο της Πέλλας» από μαθητές σχολείου των Γιαννιτσών που γύριζαν από εκδρομή στη Θράκη και έκαναν το… λάθος να κάνουν στάση για φαγητό σε ταβέρνα έξω από την Καβάλα (εστιατόριο στην περιφερειακή!). Η απόδειξη δείχνει ότι το ψωμί (έστω κι αν περιλαμβάνει το λεγόμενο κουβέρ) χρεώθηκε 7,20 ευρώ ενώ το νερό ήταν υποχρεωτικά σε γυάλινο μπουκάλι με χρέωση 1,80.

Για να μην αντιμετωπίζουμε τα όποια προβλήματα και βρισκόμαστε στη συνέχεια προ εκπλήξεως και καταφεύγουμε σε καταγγελίες ή αναφορές όποιου τύπου, καλό θα είναι να έχουμε υπόψη μας, ότι αρκετοί ‘’επαγγελματίες’’ ειδικά σε τουριστικά μέρη κάνουν ‘’λαδιές’’ στις τιμές! Οπότε ζητάμε τιμοκατάλογο, που είναι υποχρεωμένοι να μας τον φέρουν και όχι παραγγελία στο… πόδι ‘’έχουμε … ‘’. Δεν θέλουμε να ακούσουμε, να δούμε θέλουμε τιμοκατάλογο, να είναι η απάντηση μας, για να μην πιανόμαστε κορόιδα!

ΑΑΔΕ: Μπαράζ ελέγχων και «λουκέτα» σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο

Κι ενώ η αγορά περίμενε τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ να αρχίσουν από το καλοκαίρι, οι ελεγκτές των ΔΟΥ Ρόδου και Σύρου έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, πιάνοντας στον ύπνο τους επιτήδειους επιχειρηματίες. Το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν σε Σαντορίνη-Μύκονο-Νάξο, από 30/4 έως 2/5/2018, ήταν 156.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν στη Μύκονο σε 12 επιχειρήσεις, 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση 1.000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Επίσης, στην περιοχή της Νάξου επεβλήθη πρόστιμο χρηματικής κύρωσης 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Στη Σαντορίνη το σύνολο παραβάσεων άγγιξε τις 93 το τριήμερο σε 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Στις 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν στη Σαντορίνη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου λουκέτου σε 5 επιχειρήσεις. Στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από μία παράβαση έως 10.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published.