Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ψήφιση Τεχνικού προγράμματος έργων στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας πραγματοποιήθηκε πριν τον απολογισμό έργου για το 2015 από τη δημοτική αρχή, το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Αυγούστου. Προ ημερησίας συζητήθηκε η λήξη της 2ης Εμποροπανήγυρης και σύμφωνα με τη δήμαρχο Κ. Ιγνατιάδου: «Βοήθησε όλη την αγορά, όπως και τον εμπορικός Σύλλογο, που οργάνωσε την λευκή νύχτα… Ήρθε κόσμος από πολλές περιοχές των διπλανών δήμων και των όμορων νομών. Το κέρδος του δήμου ανήλθε στο ποσό των 45.000 ευρώ».

«Όχι όλους» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Καραγιάννης, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν όλοι όφελος από την Εμποροπανήγυρη.

karagiannis

Ο δημοτικός σύμβουλος της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ Μ. Κανάκης είπε πως «θετικά σημεία υπήρξαν. Όχι όμως ανάπτυξη για την περιοχή, με κάποιες συντονισμένες κινήσεις, θα μπορούσαμε να προωθούμε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου την τοπική καλλιτεχνική πολιτιστική δημιουργία…».

Ο αντιδήμαρχος Χ. Μακριδης δήλωσε ότι για μία βδομάδα όλος ο κόσμος ήταν στη Σκύδρα και αυτό είναι θετικό. «Η 3η Εμποροπανήγυρη του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερη»!

Άλλο θέμα προ ημερησίας αφορούσε τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν – προκειμένου σύμφωνα και με έγγραφο της διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Πέλλας – ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο Δημοτικό σχολείο Ανύδρου για την ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού  Γυμνασίου Σκύδρας…  Οι απαιτούμενες επισκευές, αφορούν την περίφραξη, θέρμανση, στέγη, κ.α. όπως ανέφερε η δήμαρχος όπου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 60.500 ευρώ. Τα 40.000 ευρώ καλύπτονται από το αποθεματικό των Κ.Α. για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων ενώ το ποσό των 19.000 ευρώ που υπολείπεται θα καλυφθεί με αναμόρφωση του προυπ. του 2016 από άλλα έργα.

skydrads

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυρίαρχο αυτό της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος έργων του δήμου για το 2017. Καταψήφισε ο κ. Κανάκης.

Αναφορά από την Τεχνική Υπηρεσία, κατόπιν ερώτησης προς ενημέρωση, έγινε στα έργα που υλοποιήθηκαν και αυτά που ‘’τρέχουν’’.

Κατόπιν, ακολούθησε η δεύτερη, ειδική συνεδρίαση, του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2015.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου