Friday, 29 March, 2024

Υπεράριθμοι οι μετανάστες στις δομές φιλοξενίας ανά τη χώρα – Ο σχεδιασμός για την Πέλλα

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, αυξήθηκαν κατά 528 άτομα -σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη- οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 31.483 άτομα έναντι 30.955 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών είναι στα 26.695 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.
Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 16.662 μερίδες φαγητού από τις οποίες 453 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας, οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.
Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι πληροφορίες του “Λόγου της Πέλλλας” αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα για την “ανακούφιση” περιοχών που ασφυκτιούν από μετανάστες, είναι να επαναφέρουν στα Γιαννιτσά έναν αριθμό ατόμων (περί τα 1.000 σχεδόν) και ότι μελετώνται και οι άλλοι δήμοι του νομού μας. Άλλωστε, οι όποιες κινήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς, όπως η συνάντηση μεταξύ δημάρχου Πέλλας και ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής Μ. Κλάπα στις 30 Μαΐου 2018, όπου πραγματοποιήθηκε «αυτοψία» στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στο Τσαλί και στο χώρο των πρώην Σφαγείων, καταδεικνύουν μία τέτοια ενέργεια, που δεν έγινε γιατί είδε φως και ήρθε!

Πληροφορίες λένε επίσης, ότι για αυτούς τους σχεδιασμούς είναι γνώστες και οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ που το τελευταίο διάστημα ανοίγουν “σωρηδόν” στην Πέλλα, προς εξυπηρέτηση στο άμεσο μέλλον των προσφύγων!
Το αν επιβεβαιωθεί και έρθουν το επόμενο διάστημα και σε ποιους χώρους θα φιλοξενηθούν αναμένουμε να το διαπιστώσουμε όλοι οι πολίτες…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου