Έκτακτη Είδηση
Home / Ειδήσεις / Τοπικά Νέα / Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου στο Δήμο Σκύδρας

Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου στο Δήμο Σκύδρας

Στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στο οποίο έλαβε μέρος ο Δήμος Σκύδρας

η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) επισκέφθηκε τη Σκύδρα την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018.
Στο διάστημα αυτό εξετάστηκαν δωρεάν 98 συμπολίτισσές μας οι οποίες και θα ενημερωθούν προσωπικά για τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε περίπου ένα μήνα.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ευχαριστεί το Μιχάλη Μέγα που επί της θητείας του ως Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού προετοιμάστηκε το πρόγραμμα και τη νυν Αντιδήμαρχο Μάγδα Παπαδοπούλου που το συντόνισε με επιτυχία.
Παράλληλα, η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαριστώντας, τόσο τα στελέχη της Κινητής Μονάδας και του Δήμου Σκύδρας για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν όσο και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την Κ.Ε.Δ.Ε. για τη συνεργασία, τόνισε την αναγκαιότητα της υλοποίησης τέτοιων δράσεων και μάλιστα με συχνότερη και μεγαλύτερη διάρκεια ώστε να αυξάνεται ο αριθμός των ωφελουμένων γυναικών με συνέπεια την ταυτόχρονη μείωση των επιπτώσεων της παραπάνω ασθένειας διότι, όπως είναι γνωστό, η πρόληψη σώζει ζωές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published.