Thursday, 28 March, 2024

Συνεργασία Δήμου Σκύδρας με τον Αθλητικό Μοτοσικλετιστικό Σύλλογο

Μια νέα εποχή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε στον τόπο μας με τη σύσταση και τη δραστηριοποίηση του Αθλητικού Μοτοσικλετιστικού Συλλόγου Σκύδρας «Α.ΜΟ.Σ.Σ.».
Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μεταξύ των κύριων σκοπών του συμπεριλαμβάνονται:
– Η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για συμμετοχή τους σε κάθε μορφής αγώνες μοτοσυκλέτας.
– Η έρευνα, μελέτη και προβολή των προβλημάτων των αναβατών μοτοσυκλέτας σ΄όλη την Ελλάδα.
-Η καλλιέργεια κι ανάπτυξη στους αναβάτες της μοτοσυκλέτας του πνεύματος της σωστής κι ασφαλούς κυκλοφορίας μέσα κι έξω από την πόλη.
-Η δημιουργία κατάλληλου κλίματος και προβολής των μοτοσικλετιστών απέναντι στο κοινό και στους αρμόδιους φορείς καθώς και η ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσά τους και στους υπόλοιπους πολίτες.
-Η μελέτη και προώθηση θεμάτων που αφορούν τους μοτοσυκλετιστές, όπως τεχνικά και κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς και η γενική και ειδική ενημέρωση πάνω στο αντικείμενο της μοτοσυκλέτας.
-Η τεχνική υποστήριξη των μελών πάνω σε τομείς που αφορούν άμεσα τους μοτοσυκλετιστές σε συνεργασία μ΄εμπόρους και τεχνικούς.
-Η ασφαλιστική και νομική κάλυψη των μελών και η συνεχής ενημέρωση τους για τους λόγους που προκαλούν ατυχήματα στις μηχανές, ή πρόληψη και η αντιμετώπισή τους.
-Η υγιής συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον, η προστασία του από πυρκαγιές, αυθαίρετη δόμηση, παράνομο κυνήγι και ψάρεμα.
-Το ενδιαφέρον για κοινωνικά προβλήματα και η ενεργός κι αλτρουιστική συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.
Ο Δήμος Σκύδρας ως αρωγός στους σκοπούς και στις δράσεις του Συλλόγου αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση τμήματος εμβαδού 62, 5 στρ. από την αρ. 526 δημοτική έκταση (περιοχή Τούμπας, μεταξύ των Στρατοπέδων).
Μάλιστα, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 υπογράφτηκε το αντίστοιχο συμφωνητικό από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και τον Πρόεδρο του Α.Μ.Ο.Σ.Σ. Γιώργο Ιερόπουλο με την παρουσία των επίσης εκπροσώπων του Συλλόγου Νικόλαου Κρητίδη και Νικόλαου Μανώλογλου.
Παράλληλα συζητήθηκαν ζητήματα περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.
Στο συγκεκριμένο τμήμα παραχώρησης η Τεχνική Υπηρεσία πραγματοποιεί σχετικές εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.
Η Δημοτική Αρχή Σκύδρας παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη δέσμευσή της για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών των Συλλόγων μας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, που προάγουν κοινωνικούς σκοπούς μέσω της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού κι επίσης συμβάλλουν στην ανάδειξη του τόπου μας και στην προσέλκυση επισκεπτών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου