Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ – “Λαϊκή Συσπείρωση” στα Γιαννιτσά

Πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο Γιαννιτσών η προεκλογική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα μήνυμα που έστειλαν τα μέλη της ΚΝΕ, μέσα από ένα μικρό δρώμενο που υπογράμμιζε την σημασία των 100 χρόνων του ΚΚΕ, τις θυσίες του λαού, αλλά και το τι πραγματικά σημαίνει ελευθερία και πως αυτή χάνεται μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα.
Χαιρέτισε η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος δήμου Πέλλας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Ολυμπία Παπαδοπούλου και παρουσιάστηκε οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του δήμου Πέλλας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Η Ολυμπία Παπαδοπούλου στην ομιλία της μετέφερε την εμπειρία της από τα δημοτικά συμβούλια και τόνισε τη στάση των δήθεν “ανεξάρτητων” συνδυασμών αλλά και την πραγματική τους σύμπλευση στην αποδοχή των αντιλαϊκών κατευθύνσεων για τους ΟΤΑ από ΕΕ και κυβέρνηση: “Είναι τα ίδια πρόσωπα που έπαιρναν το χρίσμα από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να κατέβουν στην αντιπεριφέρεια και στην βουλή. Είναι τα ίδια πρόσωπα που κατεβαίνουν τώρα ακομμάτιστοι γιατί θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους και την συμφωνία τους στην κεντρική πολιτική”.
Με συγκεκριμένα παραδείγματα από την τοπική κοινωνία αναδείχθηκαν στην ομιλία της τα αδιέξοδα των κατευθύνσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης, που φτάνουν μέχρι την Τοπική Αυτοδιοίκηση: “Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ μας δείχνουν πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν θεσμός, ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητος από την κυβερνητική πολιτική. Πάντα ήταν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Γι αυτό άλλωστε πέρασαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα και στους δήμους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στους δήμους πρώτα να εφαρμοστούν και να εφαρμόζονται ελαστικές σχέσεις εργασίας όπως 2μηνα, 5μηνα, 8μηνα. Να ανακυκλώνονται οι άνεργοι λες και οι ανάγκες της ζωής έχουν ημερομηνία λήξης. Η ανεργία στον δήμο μας να φτάνει το 40%. Η μαθητεία να θέλει τους νέους στο όνομα της απόκτησης εμπειρίας να γίνονται όμηροι χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Οι 124 σχολικές εγκαταστάσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης να επιβαρύνουν τον δήμο για συντήρηση, βελτίωση και καθαριότητα. Να γίνεται μεταφορά των τμημάτων ένταξης στην ήδη πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών που αγγίζει το 60%. Να καταργηθούν οργανικές θέσεις σε δημοτικά σχολεία του δήμου. Αυτό δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία και των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Η λειτουργία του ειδικού σχολείου γίνεται με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό μειωμένο κατά 50%. Οι μαθητές του μουσικού σχολείου 20 χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Τα νηπιαγωγεία είναι σε ισόγεια καταστήματα χωρίς επαρκή φωτισμό, αερισμό και αυλή για να παίζουν τα μικρά παιδιά. Όσο για την στατικότητα και αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων δεν γίνεται λόγος, δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια κτίρια. Άλλωστε τέτοιου είδους έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής προστασίας δεν είναι επιλέξιμα από τα κονδύλια της Ε.Ε. Γιατί ότι αφορά την καθημερινότητά μας δεν έχει το απαιτούμενο κέρδος για τους επιχειρηματίες. Αντιπλημμυρική προστασία σχεδόν ανύπαρκτη. Με ένα ψιλόβροχο γίνονται επικίνδυνοι οι δρόμοι εντός και εκτός δήμου. Ειδικά ο δρόμος προς Θεσ/νίκη είναι σε τραγική κατάσταση όπου έχουμε θρηνήσει και θύματα λόγω της ολισθηρότητας, της κακής έως ανύπαρκτης διαγράμμισης και της κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στους δρόμους προς τα χωριά μας. Στα περισσότερα χωριά η παροχή νερού περνά μέσα από αμιαντοσωλήνες. Στα περισσότερα χωριά δεν υπάρχει αποχέτευση.”
Κλείνοντας, κάλεσε τον λαό της Πέλλας να πάει στην κάλπη με βάση την πείρα του και να αποφασίσει με γνώμονα τις δικές του ανάγκες: “Όλα αυτά τα χρόνια που η “Λαϊκή Συσπείρωση” είχε εκλεγμένο στα δημοτικά συμβούλια πάλευε για να μην εφαρμοστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές που ψηφιζόταν από συγκεκριμένα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζονταν από τους αντίστοιχους εκλεγμένους τους στον δήμο καθιστώντας τον δήμο φορομπηχτικό μηχανισμό. Η παρέμβαση μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, δεν είναι προεκλογική, δεν τελειώνει με την κάλπη, είναι όμως κρίσιμο ζήτημα το εκλογικό μέγεθος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” την επόμενη μέρα στον δήμο στην περιφέρεια”.


Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές παρουσίασε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής. Κάλεσε το λαό να δώσει ισχυρό μήνυμα ενισχύοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που την αντιλαϊκή πολιτική της τη βαφτίζει προοδευτική, ενάντια στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, που πλειοδοτώντας σε αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθούν να ξαναπάρουν το χρίσμα που κατέχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. “Γιατί το ΚΚΕ, με τις εκτιμήσεις του και τη στάση του, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως την περίοδο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ή στο δημοψήφισμα – απάτη του 2015, συγκρούστηκε με το κύμα των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι αριστεροί ψάλτες του. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ποτέ, καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και της ΕΕ, ό,τι κι αν λέει, όποιους κι αν τιμάει στα λόγια και απ’ όπου κι αν κρατάει η σκούφια αυτών που την απαρτίζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να διαχειριστεί φιλολαϊκά το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους γραφτούς και άγραφους, σιδερένιους νόμους του. Χάρη σε αυτήν τη στάση του Κόμματος, σήμερα είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Ακόμα κι αν τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε άλλα πολιτικά κόμματα ή αντιμετώπιζαν με επιφυλάξεις τις εκτιμήσεις μας. Αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, μπροστά σε όλα όσα ετοιμάζονται, και το τι αντιπολίτευση ψηφίζει ο καθένας. Ποιο κόμμα μπορεί να πιέζει. Να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα. Να ενημερώνει και να ξεσηκώνει τον λαό και τη νεολαία. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως «πρόκριμα» για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Τα υπόλοιπα κόμματα προετοιμάζονται να κολλήσουν σε έναν από τους δυο για να διασφαλίσουν την κυβερνητική σταθερότητα. Εμείς τι δουλειά έχουμε με αυτούς; Να βάλουμε το δικό μας δίλημμα σε κάθε απλό άνθρωπο, που δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τα ψεύτικα διλήμματα. Ο λαός πρέπει μπροστά στις κάλπες να αναλογιστεί όχι πώς θα δυναμώσει αυτές τις δυνάμεις, αλλά πώς θα ενισχύσει το «αντίπαλο δέος». Πώς θα δυναμώσει δηλαδή η αντιπολίτευση του πρώτα και κύρια στην εργοδοσία, στο κεφάλαιο, στους τόπους δουλειάς, στο πεδίο εφαρμογής όλων των αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Πώς θα δυναμώσει η προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος – να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες να συγκροτηθούν σωματεία μαζικά, ζωντανά και όχι νόθα σαν αυτά που στήνουν οι εργατοπατέρες, να δυναμώσει η προσπάθεια συμμαχίας εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, η κοινή πάλη όλων όσοι σήμερα πλήττονται από την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ είναι που θα δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών. Στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς που φουντώνει στο έδαφος του συστήματος και της ΕΕ. Γιατί αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις είναι πέρα για πέρα υποκριτικό: να επικαλείσαι τους παράγοντες και τα συμφέροντα που ενισχύουν τον φασισμό ως παράγοντες για την αναχαίτιση του”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου