Friday, 19 April, 2024

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία για το Μάθημα των Θρησκευτικών στα Γιαννιτσά

Γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, από γονείς, εκπαιδευτικούς και ιερείς που ενδιαφέρονται να μάθουν τις εξελίξεις

για την τύχη του μαθήματος των Θρησκευτικών, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου 2018.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, ομιλητές ήταν οι: ο Καθηγητής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηρακλής Ρεράκης, και ο Καθηγητής Δογματικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Θ. Ιωάννης Κουρεμπελές.

Ο κ. Ρεράκης αναφέρθηκε στο συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο με εμπεριστατωμένη από κάθε άποψη επιχειρηματολογία, ακύρωσε στις 20 Μαρτίου το πολυθρησκειακό Πρόγραμμα Σπουδών και από τότε ξεσηκώθηκε μια απίστευτη συνταγματική ανταρσία, για να καταλήξει τελικά το Υπουργείο Παιδείας σε μια απόφαση κόλαφο, να μην εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ.

Η απόφαση του ΣτΕ ήταν όντως κάτι που δεν ήθελαν και, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα να την αντιμετωπίσουν, για αυτό την δυσφημούν, μέσω μαύρης προπαγάνδας και συκοφαντίας…

Ο κ. Κουρεμπελές μίλησε για το πώς διαμορφώνεται η συνείδηση και η εκπαίδευση του ορθόδοξου μαθητή. “Εκτρέπεται” με τα βιβλία αυτά η χριστιανική συνείδηση. πχ. με την απαξίωση του προσώπου της Θεοτόκου ως ένα απλό ιστορικό πρόσωπο ή ο Χριστός είναι ένας από τους προφήτες!

Συντονιστής ήταν ο Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Εκπαιδευτικός, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (δρ. Θεολογίας).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου