Saturday, 20 April, 2024

Πληρώθηκαν οι επί 8 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Έδεσσας

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ-Ν.Πέλλας αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο για την πληρωμή των δεδουλευμένων  των επί 8 μηνών απλήρωτων εργαζομένων

της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρράκτες με την ένταξη της σχετικής οφειλής στο πρόγραμμα Ληξιπροθέσμων της Γενικής Κυβέρνησης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για να φτάσουμε σ΄ αυτή την λύση προηγήθηκαν τουλάχιστον τρεις συναντήσεις με την Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και την Δημοτική αρχή του Δήμου Έδεσσας (τον Ιούλιο, τον Σεπτ. και τον Δεκ. 2016), της Προέδρου Βασιλικής Γκόγκου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ-Ν. Πέλλας. Στις συναντήσεις αυτές ενημερώσαμε και τεχνοκρατικά βοηθήσαμε για την εξόφληση των οφειλών των Δημοτικών Επιχειρήσεων στους εργαζόμενους με την ένταξή τους στο πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών.  Δεν περιοριστήκαμε μόνο στη συνδικαλιστική διεκδίκηση των καθυστερημένων δεδουλευμένων των εργαζομένων,προτείναμε και λύσεις.Το δύσκολο είναι να διαπραγματεύεσαι για την εξεύρεση λύσης, το εύκολο να την καταγγέλλεις. Συχνά το συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι  αναγκασμένοι να συγκρούονται ή να προσπαθούν να πείσουν τις Διοικήσεις των Δήμων για την λύση αυτονόητων προβλημάτων, όπως η εν λόγω της επί 8 μηνών «απληρωσιά» των εργαζομένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρράκτες.

Τέλος καλό όλα καλά; Όχι ακριβώς, γιατί προβλήματα πάντα θα υπάρχουν και θα επιζητούν λύσεις! Ελπίζουμε σε έναν μόνιμο και γόνιμο διάλογο με τις Δημοτικές Αρχές, που θα λύνει τα προβλήματα όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

(Εργαζόμενοι Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Σκύδρας και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ αυτών)

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Πέλλας

Η Πρόεδρος Γκόγκου Βασιλική

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου