Thursday, 28 March, 2024

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δήμου Πέλλας

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η εκδήλωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά

Την εκδήλωση άνοιξε η υποψήφια δήμαρχος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” για το Δήμο Πέλλας, Ολυμπία Παπαδοπούλου, συνταξιούχος του ΙΚΑ, πρώην εργαζόμενη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών. Είναι 53 ετών. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Ε.Α.Σ. Γιαννιτσών. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πέλλας. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ.
Στην ομιλία της αναφέρθηκε: “Σαν Λαϊκή Συσπείρωση αντιταχθήκαμε και καταψηφίσαμε κάθε μέτρο που κάνει δύσκολη την ζωή των δημοτών μας. Ενημερώναμε τους συμπολίτες μας στις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, την τοπική αγορά και γενικά τους εργαζόμενους για το τι παλεύουμε και τι διεκδικούμε. Υπάρχει αποδοχή και εμπιστοσύνη για τον αγώνα που κάνουμε. Διεκδικούμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις ανάγκες του δήμου και της περιφέρειας. Αύξηση της φορολογίας στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της εκκλησιαστικής περιουσίας, άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , αύξηση στα είδη πολυτελείας. Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού στις δομές του δήμου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων. Καμία ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσίες που βρίσκονται στο στόχαστρο των επιχειρηματικών συμφερόντων. Να καταργηθεί το θεσμικό πλαίσιο που το επιτρέπει. Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Όχι σε κάθε παραχώρηση δημοτικής γης και υποδομών σε επιχειρήσεις και για επιχειρηματική δράση. Αξιοποίηση τους για κάλυψη αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, πάρκα και αναγκαίους ελεύθερους χώρους. Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος”.
Έκανε αναφορά στη στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων: “Στις επερχόμενες εκλογές οι υποψήφιοι δήμαρχοι των άλλων παρατάξεων είναι υποψήφιοι κομμάτων και ας φοράνε τον μανδύα του ανεξάρτητου. Κουβαλάνε την πολιτική που στήριξαν το προηγούμενο διάστημα. Οι μεταγραφές που έχουν γίνει δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν. Έχουν ξεπεράσει και την κινούμενη άμμο που δημιουργήθηκε από τις μεταγραφές των αστικών κομμάτων στην βουλή. Τα πεπραγμένα τους δημιουργούν πείρα, δημιουργούν κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες”. Κάλεσε τους πολίτες να μην πετάξουν την πείρα τους και το κριτήριο τους στα σκουπίδια αλλά να τα αξιοποιήσουν ενάντια σε εκβιαστικά διλήμματα και σε νέες αυταπάτες.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Ο Αβραμόπουλος Σωτήρης είναι 37 ετών και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Έχει διατελέσει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος του ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) του προγράμματος “Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές” του ΕΑΠ. Έχει διατελέσει μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) στην προηγούμενη θητεία. Δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και εξελέγη στο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στο 10ο Συνέδριο το 2010. Στη συνέχεια, δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Στο άνοιγμα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην χαρά που νιώθει να βρίσκεται στα Γιαννιτσά, στο Δήμο Πέλλας, στην πόλη και στην περιοχή που πέρασε πολύ όμορφα τα πρώτα παιδικά του χρόνια, καθώς έχει πολύ αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους στην περιοχή.
Δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσει ορισμένες από τις προτεραιότητες του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια μας. Στη βάση αυτή κάλεσε τους παρευρισκόμενους όλο το επόμενο διάστημα να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, για το πώς θα καταφέρουμε να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στη διεκδίκηση λύσεων για μια σειρά προβλήματα και εδώ στην περιοχή.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα που αποτελούν το επίκεντρο των διεκδικήσεων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην περιφέρεια. Στις αυξήσεις στους μισθούς και τα ανθρώπινα ωράρια. Τη στήριξη των ανέργων με αξιοπρεπή κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας αλλά και διεκδικώντας όλες τις απαραίτητες προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία, σε άλλους κρίσιμους τομείς. Στη στήριξη του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών και αγροτών. Σε διεκδικήσεις και προτάσεις για όλα τα απαραίτητα έργα και υποδομές που λείπουν τώρα από την Π.Ε Πέλλας. Αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, αλλά και έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος, για παρεμβάσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο. Σε έργα αγροτικής οδοποιίας και εγγείων βελτιώσεων, έργα για την ανάπτυξη των υποδομών παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, του εξοπλισμού των μονάδων υγείας αλλά και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης των όποιων ελεύθερων χώρων.
Υπογράμμισε τους σχεδιασμούς και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που καθιστούν τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Ελλάδα κόμβο αντιθέσεων – αντιπαραθέσεων μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που φέρνουν πιο κοντά μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής. Σχεδιασμοί στους οποίους συμφωνούν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια αλλά και υποψήφιοι που στηρίζονται από άλλα αστικά κόμματα μέχρι και από τη Χρυσή Αυγή.


Κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για το Δήμο Πέλλας:
1. Ανδρονικίδου Ανθούσα, συνταξιούχος
2. Αντωνιάδης Γρηγόρης: συνταξιούχος πρώην εργαζόμενος της ΜΕΒΓΑΛ
3. Αντωνιάδης Χρήστος: ελεύθερος επαγγελματίας
4. Αποστολίδης Σταμάτης: απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, άνεργος
5. Αποστολίδης Χαράλαμπος: παιδίατρος
6. Ατματζίδης Αλέξανδρος: εργάτης
7. Βοϊτσίδης Στέλιος: συνταξιούχος αγρότης
8. Βοϊτσίδου Μαρία: συνταξιούχος αγρότισσα
9. Δοκούζης Σπύρος: αγρότης, πωλητής λαϊκών αγορών
10. Ευσταθιάδου Αγγελική: πρώην ελεύθερη επαγγελματίας, άνεργη
11. Ιγνατιάδης Ιγνάτιος: συνταξιούχος ηλεκτρολόγος
12. Καραλής Αναστάσιος: ελεύθερος επαγγελματίας, εκπαιδευτής σχολής οδηγών
13. Καραπαναγιωτίδου Αντιγόνη: εποχιακή εργάτρια
14. Κοτσαμπεγιούκογλου Ανέστης: συνταξιούχος πρώην δημοτικός υπάλληλος
15. Κουρτελή Αντωνία: συνταξιούχος αγρότισσα
16. Κουρτελής Δημήτρης: συνταξιούχος αγρότης
17. Κουρουτζάκη Όλγα: βοηθός λογιστή
18. Κουτούφης Θεοφάνης: αγρότης, πωλητής λαϊκών αγορών
19. Λιαρετίδης Κωνσταντίνος: συνταξιούχος αγρότης
20. Νιφόρου Ιωάννα: συνταξιούχος πρώην ιδιωτική υπάλληλος
21. Παρταλίδου Άννα: συνταξιούχος πρώην εργάτρια
22. Παπλάς Ζήσης: λογιστής
23. Παυλίδης Χρήστος: περιφερειακός υπάλληλος – επόπτης υγείας
24. Πεχλιβανίδου Βασιλική: συνταξιούχος
25. Πεχλιβανίδου Μαρία: συνταξιούχος πρώην ιδιωτική υπάλληλος
26. Πολατίδου Ειρήνη: καθηγήτρια αγγλικών, άνεργη
27. Πουρσανίδης Χρήστος: αγρότης
28. Σουμελίδης Δημήτρης: φοιτητής Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
29. Τικτόπουλος Νικόλαος: συνταξιούχος πρώην διοικητικός υπάλληλος
30. Τσάπας Βασίλειος: εργάτης – αγρότης
31. Τριανταφυλλίδης Γιώργος: ελεύθερος επαγγελματίας
32. Τσαμαλδούπη Μιχαέλα: βρεφονηπιοκόμος
33. Τσαμαλδούπης Θανάσης: ειδικός δερματολόγος
34. Τσολκανίδου Παγώνα: συνταξιούχος πρώην εργάτρια
35. Χατζηβασιλειάδου Αριστέα: απόφοιτη του Τμήματος Φ.Π.Ψ ,άνεργη
36. Χατζηβασιλειάδου Χρυσή: οικιακά
37. Χατζηματθαίου Δημήτρης: τραπεζοϋπάλληλος
38. Χατζηπαναγιώτου Χαράλαμπος: αγρότης
39. Χρηστάκης Χρήστος: εικαστικός
Αλλά και τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πέλλας:
1. Καλαϊτζής Μιχάλης: εκπαιδευτικός Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης
2. Μπούφκας Ιωάννης: ιδιωτικός υπάλληλος, εργαζόμενος στα Lidl
4. Παπαδοπούλου Ελένη: ψυχολόγος
5. Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα: ελεύθερη επαγγελματίας, λογίστρια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου