Tuesday, 16 April, 2024

Πανελλαδικές εξετάσεις: Μέσα στους πρώτους των πρώτων!

Το μυστικό της επιτυχίας και τα όνειρα των νέων παιδιών!
ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ “ΛΟΓΟ” ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ

Πολλά ήταν τα χαμόγελα, αλλά και η συγκίνηση, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2015 δίνοντας τέλος στην αγωνία  των υποψηφίων.

Τα άγχη και η αγωνία χρόνων ολόκληρων έλαβαν τέλος με την ανακοίνωση των βάσεων, που έλαβαν οι υποψήφιοι, για την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, αφού υπήρξαν και οι μαθητές που δεν έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την απόδοσή τους, ωστόσο τίποτα δεν ξεκινάει και τίποτα δεν τελειώνει με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων…
Κάποιοι μαθητές που κατάφεραν να περάσουν μέσα στους πρώτους στις σχολές που επέλεξαν, μίλησαν στο ‘’Λόγο’’ για το πώς έφτασαν στο στόχο και κατέκτησαν την επιτυχία.

kater.-makridou

Μακρίδου Κατερίνα: «Μετά από μια διετή προσπάθεια κατάφερα να περάσω στη σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.) στην Αθήνα που πάντα ήθελα. Η πρώτη μου επιλογή ήταν η Ευελπίδων και στη συνέχεια η παραπάνω σχολή. Καθώς έδινα πανελλήνιες για δεύτερη φορά δεν είχα καθόλου άγχος και μου φάνηκε η όλη διαδικασία πολύ γνώριμη και εύκολη».

Αθανασιάδου Χριστίνα: «Πέρασα στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στη Θεσσαλονίκη 3η στη σειρά και ήταν ανέκαθεν το όνειρο μου και η 1η μου επιλογή στο μηχανογραφικό. Στην αρχή της χρονιάς δεν είχα συνειδητοποιήσει τι ακριβώς με περιμένει και ήμουν αρκετά χαλαρή, στη συνέχεια όμως στρώθηκα για τα καλά στο διάβασμα και τα κατάφερα. Η συμβουλή μου για τα υπόλοιπα παιδιά που ξεκινάν τώρα την τρίτη λυκείου είναι να αφοσιωθούν στο διάβασμα και στον εαυτό τους και να μην επηρεάζονται από κανέναν γύρω τους».

Γκιγκούδη Παναγιώτα: «Κατάφερα φέτος να κάνω πραγματικότητα το όνειρο μου περνώντας στη σχολή Ξένων γλωσσών και Μετάφρασης στη Κέρκυρα. Η σχολή ήταν η 1η μου επιλογή στο μηχανογραφικό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα φοιτήσω εκεί. Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν μια δύσκολη και πιεστική χρονιά γεμάτη διάβασμα, τα θέματα των πανελληνίων δεν ήταν εύκολα και ιδιαίτερα τα θέματα των αρχαίων».

Ραμαντανίδης Αναστάσιος: «Πέρασα στη σχολή Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο της Κέρκυρας από την τεχνολογική κατεύθυνση. Η χρονιά ήταν δύσκολη καθώς φαντάζομαι και για πολλά ακόμη παιδιά, αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε αφού μου αρέσει πολύ η ενασχόληση με την πληροφορική».

mat.-monastiridou

Μοναστηρίδου Ματθίλδη: «Μετά από μια δύσκολη χρονιά γεμάτη ξεσπάσματα και στερήσεις λόγω του συστηματικού διαβάσματος κατάφερα και πέρασα 13η τις πόρτες της σχολής Πολιτικών Μηχανικών στον Βόλο. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που ακολουθούν καλή δύναμη και υπομονή».

Κόντος Γιώργος: «Κατάφερα να περάσω στο τμήμα Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης. Ήταν η δεύτερη χρονιά που έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις και η όλη κατάσταση με άγχωσε λίγο καθώς θα έπρεπε να αποδείξω κυρίως στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Νιώθω πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και ελπίζω η επιλογή μου να με δικαιώσει στο μέλλον».

11986978_771784986276845_926810307630860062_n

Αμαραντίδης Παναγιώτης: «Πέρασα στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή. Διάβασα αρκετά κι ήμουν αφοσιωμένος στο στόχο μου.  Δεν ήταν δουλειά ενός έτους ή λίγων ετών, αλλά δουλειά που ξεκίνησε από τα προηγούμενα χρόνια και είναι θετικό ότι οι θυσίες έπιασαν τόπο».

Πανελλαδικές εξετάσεις: Μέσα στους πρώτους των πρώτων!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου