Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης στο logospellas.gr για την άρση της ασυλίας του

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη, αποφάσισε η Ολομέλεια για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη

την οποία είχε χαρακτηρίσει «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας των δύο στελεχών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο. Την άρση ασυλίας του βουλευτή είχε εισηγηθεί ομοφώνως και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια του Σώματος. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Σαχινίδης ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά ψήφισαν 4 βουλευτές, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν δύο λευκά ψηφοδέλτια.

Τι δήλωσε στο logospellas.gr o βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης:

«Έχει κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από την κ. Λιάνα Κανέλλη για την τοποθέτηση μου στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ήταν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016. Το προηγούμενο βράδυ, από το βήμα της Βουλής, ενώ η συζήτηση  ήταν για τον Προϋπολογισμό κατά τον συνήθη τρόπο του Κομμουνιστικού κόμματος η Βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη καταφέρθηκε με μένος κατά της Χρυσής Αυγής. Την επόμενη που ήμουνα ομιλητής εγώ την κατήγγειλα από το βήμα της Βουλής ως ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία των δύο συντρόφων μας. Με δηλώσεις της η κ. Κανέλλη, επανειλημμένα και από το βήμα της Βουλής και από τα ΜΜΕ είχε δηλώσει τη γνωστή φράση «από το Πέραμα έως το Κερατσίνι, φασίστας δεν θα μείνει»! Αυτό έγινε δύο μέρες πριν τη δολοφονία των συντρόφων μας.

Η προτροπή σε βία από την πλευρά της κ. Κανέλλη, θεώρησα σκόπιμο να προβώ σ’ αυτήν την καταγγελία μιλώντας πολιτικά και όχι με κοινωνική έννοια, πριν κατατεθεί η ψήφιση για την άρση της ασυλίας μου, στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία και παραπέμπει αν θα πάει στην Ολομέλεια ή όχι. Ζήτησα να γίνει άρση ασυλίας εγώ ο ίδιος. Αυτό είναι άλλωστε πάγια τακτική της Χρυσής Αυγής. Στην  Επιτροπή Δεοντολογίας επειδή συμμετέχουν αρκετοί νομικοί ζήτησα να μου υποδείξουν πως θα έπρεπε να αναφερθώ στην κ. Κανέλη με τον όρο συνεργός, συναυτουργός ή όπως και την ανέφερα ‘’ηθική αυτουργός’’ από τη στιγμή που και η ίδια προέτρεψε σε βία με έμμεσο ή άμεσο τρόπο».

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης στο logospellas.gr για την άρση της ασυλίας του

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου