Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ολοκλήρωσε τον 15ο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο ο 69χρονος Γ. Ουζουνίδης από την Κρύα Βρύση!

O 69χρονος διακεκριμένος ποδηλάτης Γιάννης Ουζουνίδης, από τη Δευτέρα 9 Μαΐου και με αφετηρία την Κρύα Βρύση Πέλλας, ξεκίνησε τον 15ο προσωπικό γύρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, περνώντας από τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

«Ήμουν διστακτικός, λίγες ημέρες πριν να ξεκινήσω, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας αλλά και των καιρικών συνθηκών. Από την πρώτη ημέρα της ποδηλατοδρομίας, όμως, άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα», αναφέρει στη «Μ» ο κ. Ουζουνίδης, ο οποίος για πρώτη φορά στα 45 χρόνια που ποδηλατεί υπέστη ζημιά. «Βγήκε μία βίδα από τα πετάλια και επειδή δεν μπορούσα να ελέγξω το ποδήλατο, έπεσα. Επισκεύασα τη ζημιά και συνέχισα», όπως λέει. Επίσης, βρέθηκε σε κίνδυνο όταν περνούσε από το φαράγγι του Βουραϊκού στην Πελοπόννησο, ακολουθώντας στο πλάι της γέφυρας τις σιδηροδρομικές γραμμές με το ποδήλατο στην πλάτη. «Κάποια στιγμή το βάρος του ποδηλάτου με τράβηξε προς το κενό και μόλις πρόλαβα να συγκρατηθώ», λέει.

Ο Γιάννης Ουζουνίδης έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες, το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδος με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας, αυτήν τη φορά με διαδρομή 900 χιλιομέτρων επιπλέον από τον πρώτο, ήτοι 4.200 χλμ. σε 16 ημέρες. Ο δεύτερος γύρος της χώρας ήταν ιδιαίτερα επίπονος για τον 47χρονο τότε ποδηλάτη, ο οποίος έπρεπε να κάνει πετάλι καθημερινά για περισσότερα από 250 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν άλλοι δώδεκα γύροι της Ελλάδος, με τελευταίο αυτόν που έγινε τον περσινό Μάιο. Ο ποδηλάτης διανυκτέρευε με το αντίσκηνο στην ύπαιθρο και κάποιες νύχτες έμενεσε ξενοδοχείο για λόγους ατομικής υγιεινής. Κουβαλούσε βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα). Τις προηγούμενες χρονιές κατανάλωνε 30 γραμ. αλάτι ημερησίως για να μην υποστεί αφαλάτωση, ενώ στον 15ο γύρο δεν πήρε αλάτι, αλλά «τρέφομαι κυρίως με φρούτα, μπανάνες, μήλα πορτοκάλια και με μπισκότα, γεμιστά και πτι μπερ. Για πρώτη φορά δεν πήρα αλάτι, ενώ στον προηγούμενο γύρο είχα καταναλώσει συνολικά 400 γραμ» είπε. Ο γύρος ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου.

Η φώτο από τη στάση που έκανε στις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού συγκροτήματος «Μακεδονία».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου