Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι υπ. Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αρβανίτης, και Αλ. Νικολαϊδης, στην Έδεσσα και λίγοι… ακροδεξιοί στη Σκύδρα!

Μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής επιτροπής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 επισκέφθηκαν το Νομό μας

οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του συνδυασμού «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος και Αλέξανδρος Νικολαϊδης ολυμπιονίκης.
Ο Κώστας Αρβανίτης γεννήθηκε στα Σεπόλια Αττικής. Είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός με δραστηριότητα από το 1987, στο πρώτο διαδημοτικό πρακτορείο Τύπου, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά… Ο πολλαπλασιασμός των περιφερειακών «Κόκκινων» και το «άνοιγμα» στην επαρχία έχει την αποφασιστική συμβολή του. Στη συνέχεια ανέλαβε νέα καθήκοντα γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της 24MEDIA (ραδιόφωνο 24.7, στο 24 radio, εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης του Ομίλου). Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δραστηριοποιείται στην Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης. Είναι επίτιμος δημότης Καστοριάς.

Ο Aλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος και υπεύθυνος ακαδημιών ΤΑΕ KWON DO σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα και έχει δυο παιδιά, τον Φίλιππο 8 ετών και την Ελεάννα 2 ετών. Κατάγεται από τις Λεπτοκαρυές της Φλώρινας (πατέρας) και από το Μαυροβούνι της Σκύδρας (μητέρα). Ως αθλητής του TAE KWON DO έχει διακριθεί πολλές φορές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναδείχθηκε δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης (Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), τιμώντας την ελληνική σημαία στα αγωνιστικά στάδια. Ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Από νωρίς ακόμα, το 1996 κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Η πορεία του ήταν συνεχώς ανοδική καθώς το 1997 αναδείχθηκε πρώτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και δεύτερος στους Μεσογειακούς αγώνες. Το 1998 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατακτώντας την τρίτη θέση. Το 2004 και το 2008, εκτός από το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2004) και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2008). Έχει έντονη κοινωνική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ιδρυτικό μέλος του πρόσφατα ιδρυθέντος αντιρατσιστικού παρατηρητηρίου και επίτιμο μέλος του Αθλητικού Σωματείου, στο οποίο αναδείχθηκε, “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας επί Δημαρχίας Χοϊδη Γεωργίου ονοματοδότησε το «ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» τιμώντας το άξιο τέκνο της.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης, περιελάμβανε το μεσημέρι, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας με Θέμα «Η Ευρώπη των Πολιτών, Πολιτισμός, Αθλητισμός Κοινωνική Συνοχή» και συνέντευξη τύπου.
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αφού περιόδευσαν στην Έδεσσα, στην περιοχή καταρρακτών και συνομίλησαν εγκάρδια με πολίτες και επισκέπτες, ανέπτυξαν τα θέματα που αφορούν τις ευρωεκλογές και όχι μόνο, στο γεμάτο κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο παρά την «δύσκολη» ώρα (12:30 το μεσημέρι).


Περίπου σαράντα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, οι Προοδευτικές δυνάμεις, αναζητούν τον τρόπο να αλλάξουν την Ευρώπη. Να την αναβαπτίσουν στις ιδρυτικές της αρχές, που είναι η ειρήνη, η ευημερία και η σύγκλιση όλων των κρατών – μελών της.
Έντεκα χρόνια μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι νεοφιλελεύθερες συνταγές, έχουν κερδίσει έδαφος και στις ευρωπαϊκές χώρες, με τις δεξιές κυβερνήσεις, αλλά συχνά σε συμμαχία με τους σοσιαλδημοκράτες. Αυτό πρέπει να αλλάξει σ΄ όλη την Ευρώπη, γιατί υπάρχει εναλλακτική για την Ευρώπη των πολλών.
Το στοίχημα της συμμαχίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στον εθνικισμό και το νεοφιλελευθερισμό μπορούμε να το κερδίσουμε!
Πολλοί υποτιμούν τη μάχη των ευρωεκλογών γιατί δεν επιλέγεις κυβέρνηση, γι αυτό έχουμε μεγάλη αποχή. Αυτό είναι απολύτως λάθος! Το 70% των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή μας λαμβάνεται στην Ευρώπη (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο και λοιπούς Ευρωπαϊκούς θεσμούς). Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαϊδης ανέφερε μερικές αποφάσεις που πάρθηκαν και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επηρέασαν τη ζωή μας.
Ας μην τους κάνουμε τη χάρη απέχοντας από τις ευρωκάλπες. Να ψηφίσουμε μαζικά το ψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» στις ευρωεκλογές!
Η ενδιαφέρουσα και ζωντανή συζήτηση με τους πολίτες και τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης πήρε μεγαλύτερο χρόνο από το αναμενόμενο (ως τις 3μ.μ.) με αποτέλεσμα να μην προλάβουν οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές να περάσουν από το «ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ».
Είχε προηγηθεί ένα κάλεσμα στο φβ από έναν γνωστό ακροδεξιό (υποψήφιο του ΛΑΟΣ παλαιότερα και τώρα «επαγγελματία»… νεομακεδονομάχο!) για αντισυγκέντρωση στις 2:30΄ στο γυμναστήριο της Σκύδρας γιατί κατά την γνώμη του, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης που τίμησε την Ελληνική Σημαία, την Ελλάδα και τον τόπο του, την Σκύδρα και ιδιαίτερα το Μαυροβούνι, δεν δικαιούται να έχει πολιτική άποψη όπως άλλοι συνάδελφοί του (ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ-Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – Ν.Δ., ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ – Ν.Δ. κλπ).


Εννοείται ότι ο δημοκρατικός κόσμος της Σκύδρας (ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση) του γύρισαν την πλάτη. Μόλις 12 άτομα κατάφερε να μαζέψει για την «θερμή» υποδοχή, παρά την πλατιά δημοσιότητα που πήρε σε τοπικά σάιτ αλλά και πανελλαδικά. Οι μισοί από αυτούς είναι γνωστά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Μερικοί από αυτούς πρωταγωνίστησαν στις τραμπούκικες επιθέσεις στα σπίτια και στα γραφεία Βουλευτών, με συνθήματα ακραιφνώς ακροδεξιά όπως «οι πολιτικοί πούλησαν τη Μακεδονία» ή ακόμα χειρότερα «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».
Το συστηματικό ξέπλυμα της Ακροδεξιάς αποτελεί συνειδητή επιλογή μερίδας του Πανελλαδικού αλλά και του Τοπικού Τύπου (και σάιτ). Συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει εργολαβικά (και ανεύθυνα θα λέγαμε) τον αποχρωματισμό των ακροδεξιών (με αποτέλεσμα το αποκρουστικό τους ακροδεξιό πρόσωπο να κρύβεται πίσω από άχρωμα προσωπεία). Μια μικρή ομάδα μελών της Χ.Α. με 5-10 ακροδεξιούς, βαφτίζεται «πρωτοβουλία πολιτών».
Έτσι διογκώνεται τεχνητά ένα ρεύμα (χαμηλής έντασης και μαζικότητας είναι αλήθεια) κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όσοι επωάζουν τα αυγά του φιδιού θα τα βρουν μπροστά τους. Οι δημοκρατικοί πολίτες καταλαβαίνουν και γυρίζουν την πλάτη σ΄ αυτόν τον ολιγάριθμο πλανόδιο μαύρο θίασο …
Έδεσσα 19-4-2019
Η Ν.Ε. ΠΕΛΛΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ

*Ο τίτλος είναι “δανεισμένος” από τον τίτλο που έβαλε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη φώτο των πολιτών της Σκύδρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου