Thursday, 28 March, 2024

Οι σχολικές καθαρίστριες της Πέλλας στη Βουλή

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα οι σχολικές καθαρίστριες και μαζί οι καθαρίστριες της Πέλλας
Φωνάζοντας «τίποτα-τίποτα δεν μας σταματά το δίκιο μας θα πάρουμε με τον τσαμπουκά», οι σχολικές καθαρίστριες βρέθηκαν νωρίτερα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας και στη συνέχει μετέβησαν στο υπουργείο Εσωτερικών όπου αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη χωρίς να αποσπάσουν τις υποσχέσεις που θα ήθελαν πάνω στα αιτήματά τους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) οι σχολικές καθαρίστριες διεκδικούν μεταξύ άλλων: Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ). Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας με αναδρομική ισχύ. Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου