Thursday, 28 March, 2024

Κάλεσμα στην Απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Μαΐου από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων

Η εργατική τάξη γιορτάζει φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μάη, αφού η κυβέρνηση φρόντισε να τη μετατρέψει σε αργία και να τη μεταφέρει την τρίτη μέρα του Πάσχα. Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τις μέρες που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντάς το σε ένα σύστημα προνοιακών ….
παροχών και όχι αξιοπρεπών συντάξεων. Με τα νέα φορολογικά μέτρα επίσης οδηγεί στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζει νέα μέτρα στα εργασιακά, με κύρια αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας. Ευελπιστεί ότι μέσα στις διακοπές του Πάσχα θα περάσει τα βάρβαρα αντεργατικά της μέτρα, χωρίς να εκφραστεί μαζικά και δυναμικά η αντίδραση του συνόλου της κοινωνίας, όπως έγινε με τη γενική απεργία στις 4 του Φλεβάρη. Όμως παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου, η λαϊκή αγανάκτηση θα εκφραστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 8 Μάη, για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καθώς στην 48ΩΡΗ απεργία για το Ασφαλιστικό που άμεσα θα προκηρυχθεί.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι και οι επιστήμονες, πρέπει να αντισταθούν στη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος, που βυθίζει τη χώρα και την ελληνική κοινωνία πιο βαθιά στην απαξίωση, στην εξαθλίωση, στην υποβάθμιση, στη φτώχεια και στον μαρασμό.
Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών καλεί τα συνδικάτα αλλά και όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επιστήμονες τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στα Γιαννιτσά στο Εργατικό Κέντρο την Κυριακή 8 Μάιου στις 11.00πμ
Διεκδικούμε :Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον των νέων γενεών.
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

Κάλεσμα στην Απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Μαΐου από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου