Thursday, 28 March, 2024

Ενημερωτικό Πρόγραμμα σε σχολεία με θέμα: “Γνωρίζοντας το επάγγελμα του Project Manager”

Μια δυναμική εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 με παρουσιάσεις σε μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Έδεσσας

με σκοπό να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα του Project Manager. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που έχει εφαρμογή σχεδόν σε όλους του κλάδους της οικονομίας και αποτελεί αξιόλογη προοπτική επαγγελματικής απασχόλησης για τους νέους που θα θελήσουν να ασχοληθούν με αυτό.
Το όλο εγχείρημα είναι μία πρωτοβουλία του PMI-Greece Chapter που αποτελεί το ελληνικό παράρτημα ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που σκοπό έχει την προώθηση των αρχών της χρηστής διοίκησης των έργων (Project Management) με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
Εθελοντές μέλη του PMI-Greece Chapter, με εμπειρία στη Διοίκηση Έργων επισκέφτηκαν τα σχολεία και μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές παρουσίαση, προσπάθησαν με απλουστευμένο τρόπο να αφυπνίσουν τους νέους για ένα μοντέρνο επάγγελμα που απαιτεί όχι μόνο τεχνικές γνώσεις αλλά και ταλέντο και αρετές.
Μετά την διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές προχώρησαν σε αξιολόγησή της και στην συνέχεια τους ζητήθηκε να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις. Τέλος, τους δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο μέσα από το οποίο καλούνταν να ανακαλύψουν και να αξιολογήσουν μόνοι τους, πόσα και ποια από τα χαρακτηριστικά του καλού Project Manager διαθέτουν ήδη.
Το PMI-Greece Chapter στοχεύει στην συνέχιση της δράσης αυτής και σε άλλα σχολεία της περιοχής και την ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργασίας με ομάδες μαθητών που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να εμβαθύνουν στο επάγγελμα του Project Manager.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου