Thursday, 28 March, 2024

Γιάννης Σηφάκης: Αξιοποίηση του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Ντεκοβίλ Σκύδρας

Επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΙΑΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα στον σταθμό της Σκύδρας παρουσία του Γιάννη Σηφάκη και της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου
Η ΓΑΙΟΣΕ θα αναλάβει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού κτιρίου μετά από συνεννόηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών Θανάση Βούρδα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, συνοδευόμενος από τον Πολιτικό Μηχανικό Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας της ΓΑΙΟΣΕ, Βασίλη Διαμαντάκη επιθεώρησε τους χώρους και ανέφερε στους βουλευτές και τη Δήμαρχο τον οδικό χάρτη για την εκπόνηση της μελέτης και της χρηματοδότησης.


Οι βουλευτές μαζί με τη Δήμαρχο θα επισκεφθούν τις επόμενες μέρες τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ στην Αθήνα για τις περαιτέρω ενέργειες, για τη συντήρηση – αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού από την ΓΑΙΟΣΕ.
Η δήμαρχος ζήτησε επίσης, την παραχώρηση στον Δήμο του παλιού ιστορικού κτιρίου απέναντι από τον Σταθμό για ένταξη της αξιοποίησης του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ακόμη αιτήθηκε την παραχώρηση βαγονιών για αξιοποίηση τους μέσα στην πόλη.
Περαιτέρω, αποφασίστηκε η εκμίσθωση από την ΓΑΙΟΣΕ βάσει διαγωνιστικής διαδικασίας και άλλων μη λειτουργικών ακινήτων σε ιδιώτες προς αξιοποίησή τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου